Ροδόπη: Ο Δήμος Ιάσμου καλωσορίζει τη “Θράσσα”

Στη “Θράσσα”, το νέο βιβλίο της Κομοτηναίας συγγραφέα Νάγιας Δαλακούρα, θα αναφερθεί αύριο, Τρίτη, στις 12.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ιάσμου, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν. Παρουσία της ίδιας της Νάγιας Δαλακούρα, θα παραχωρήσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Όχι άδικα, καθώς το βιβλίο μεταφέρει τον αναγνώστη νοερά στον Ίασμο, στην Οροσειρά της Ροδόπης, πολλούς αιώνες πίσω.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου
Ροδόπη: Ο Δήμος Ιάσμου καλωσορίζει τη “Θράσσα”Η συγγραφέας Νάγια Δαλακούρα μας μεταφέρει στην Οροσειρά της Ροδόπης, το έτος 1206. Στη σκιά των βουνών της Ροδόπης, που από αιώνες χωρίζουν και ενώνουν τους ανθρώπους, σταυροφόροι και Βούλγαροι σεργιανούν ανενόχλητοι στις βυζαντινές καστροπολιτείες. Εκεί, ο παγανισµός παλεύει µε τον χριστιανισµό, σκοτεινές µαγγανείες αποτελούν αναπόσπαστο κοµµάτι της καθηµερινότητας, κακόφηµα καπηλειά µετατρέπονται σε τόπους εξοµολογήσεων και µια νεαρή Θράσσα αγωνίζεται να ισορροπήσει ανάµεσα σε δύο ανισόρροπους κόσµους.

Ροδόπη: Ο Δήμος Ιάσμου καλωσορίζει τη “Θράσσα”Με φόντο το πολυπολιτισµικό ψηφιδωτό της Θράκης, τόπο ιδιότροπων θεών και γενναίων ανθρώπων, ο συναρπαστικός κόσµος του περιθωρίου συναντά τους λόγιους ιππότες της ∆ύσης και µυηµένοι φρουροί µυστικών ταγµάτων δεσµεύονται µε όρκους σιωπής.

Στον επικό αυτό κόσµο, η Ζωή, Θράσσα αρχοντοπούλα από τη Μοσυνούπολη, αναζητεί επίµονα την ταυτότητά της. Στο ταξίδι της στα κάστρα της Θράκης θα τη συντροφεύουν άγιοι και δαίµονες, πολύτιµοι συνοδοιπόροι, όπως ο Βάραγγος Μποργκ, ο βογιάρος Πέταρ, η καπήλισσα Ξένη, η οιωνοσκόπος Κρεµασία, οι µοναχοί του Παπικίου όρους, αλλά και οι θρυλικές µορφές των Πορφυρογέννητων της Πόλης, του Γοδεφρείδου Βιλεαρδουίνου, του τσάρου Καλογιάννη των Ασέν και πολλών ακόµη µικρών ή µεγάλων ηρώων του 13ου αιώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος