Ροδόπη: Ντυμένος στα λευκά ο ορεινός όγκος

Ο χρόνος κυλά ήρεμα στα λευκά ορεινά της Ροδόπης. Οι νιφάδες του χιονιά, το πέταγμα των πουλιών και το θρόισμα του ανέμου είναι οι μόνοι ήχοι που καταγράφει ο επισκέπτης. Πού και πού και κάποιος κτηνοτρόφος με τον σκύλο του να τον ακολουθεί, αφήνουν οι δύο τους σημάδια από το πέρασμά τους, στο λευκό πέπλο που έχει σκεπάσει τον τόπο τους.

Το ποιμνιοστάσιο μακριά και τα ζωντανά τους περιμένουν. Δεύτερη ημέρα σήμερα με έντονη χιονόπτωση, μέχρι και τις δέκα το πρωί χιόνιζε ακατάπαυστα.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν μπορούμε να δούμε ούτε στα 100 μέτρα μπροστά μας» μας είπε στις 09:15 το πρωί ο Αχμέτ Αρναούτ, διευθυντής στο δημόσιο Μειονοτικό Σχολείο της Οργάνης μιλώντας για το χιόνι που σήμερα κράτησε κλειστά τα σχολεία της περιοχής «Τόση είναι η έντονη χιονόπτωσ绨.
«Τα σχολεία κλειστά, αλλά η εργασία συνεχίζεται εξ αποστάσεως μέσω Webex» διαβεβαίωσε προσθέτοντας όμως πως ήδη σημειώνεται διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

«Η προσπάθεια των εκπαιδευτικών δεν σταματά, όσο απομακρυσμένες κι αν είναι οι περιοχές, όπου διδάσκουν» είπε και πρόσθεσε πως “η κίνηση στους δρόμους γίνεται μόνο «με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων».

«Δύσκολος ο φετινός χειμώνας;» τον ρωτήσαμε. «Δύσκολος, αλλά θα είναι ευχάριστο το καλοκαίρι» απάντησε μην κρύβοντας την ικανοποίηση που νιώθουν οι κάτοικοι βλέποντάς το λευκό πέπλο να έχει σκεπάσει τον τόπο τους. Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο σύνολό τους που τα τελευταία λόγια λένε το νερό νεράκι, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας την περίοδο του καλοκαιριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος