Ροδόπη: Νέοι και νέες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν

Η ανακολουθία στις υποσχέσεις που δόθηκαν αρχικά, η αλλαγή των όρων εργασίας «καθ οδόν», η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών, η μαύρη εργασία, αλλά και η μη εκτίμηση του έργου είναι οι σημαντικότερες «απογοητεύσεις» που παίρνουν νέες και νέοι εργαζόμενες / οι στην Κομοτηνή.

Στα καλύτερά τους χρόνια, 20, 24 και 30 ετών εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά δεν παύουν στιγμή να συνεχίζουν την προσπάθειά τους.

Μιλώντας σήμερα, 24-11-2022 στο www.ertnews.gr υποστηρίζουν, έχοντας ήδη επτά και οκτώ χρόνια εργαζόμενοι και εργαζόμενες, ότι «είναι εύκολο να βρεις δουλειά σε συγκεκριμένους χώρους, όπως η αναψυχή» και «εύκολο,όμως», όπως λένε, “να τη χάσεις”.

Αναφερόμενοι-ες στις δυσκολίες της δουλειάς σημειώνουν πως αυτές σχετίζονται με την κούραση, την ορθοστασία,αλλά και μερικές φορές με την συναναστροφή με τον άγνωστο κόσμο. Δηλώνουν ικανοποιημένοι/ες από την κίνηση, «καφέ πάντα πίνει ο κόσμος» ( λένε οι εργαζόμενοι στο χώρο της αναψυχής), ωστόσο, σημειώνουν ότι «η κίνηση είναι πολύ πεσμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» παρατήρηση στην οποία συνηγορούν εργαζόμενες στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης.

Παράλληλα, στέκονται στην ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης για τα δικαιώματα τους, αναρωτιούνται εάν φέτος «θα πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων»; ενώ έχουν ήδη πολλά χρόνια εργασίας « και όχι όλα με ένσημα», όπως σπεύδουν να προσθέσουν. Και τέλος, στο ερώτημα για τους στόχους ή τα «όνειρα» που τους συντροφεύουν; Με δισταγμό αποκαλύπτουν: «Ένα καλύτερο μέλλον με προοπτικές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος