Ροδόπη: Νέες διαδικτυακές απάτες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι στις 30-9-2021, εξαπάτησαν ημεδαπή στην Κομοτηνή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η παθούσα έλαβε παραπλανητικό μήνυμα (sms) που εμπεριείχε σύνδεσμο και προσομοίαζε σε επίσημη ιστοσελίδα τραπεζικού ιδρύματος και ενημέρωναν για αλλαγή τραπεζικών της στοιχείων, καταφέρνοντας να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά και να αφαιρέσουν συνολικά 1.362 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Μια δεύτερη περίπτωση αφορά απάτη μέσω αγγελίας για υποτιθέμενη πώληση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2021, εξαπάτησε ημεδαπό στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σημερινή (2-10-2021) ενημέρωση, “ο παθών εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση αγροτικού αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης κατάφερε να πείσει τον παθόντα να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 1.980 ευρώ, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η παραπάνω αγοροπωλησία. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος