Ροδόπη-Νέα Καλλίστη: «Τα καφενεία όλα κλειστά» και οι δρόμοι συνέχεια άδειοι

Με τα καφενεία και τις μικρές ταβερνίτσες κλειστές η ζωή στους οικισμούς έχει χάσει τον παλιό γνώριμο ρυθμό της. Η κα Μαρία Σιώπη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Νέας Καλλίστης το γνωρίζει καλά. Το μόνο που έμεινε όπως λέει είναι κάποιες μικρές, πολύ μικρές, παρεϊτσες. «Μια – δύο γυναίκες και συναντήσεις με αποστάσεις και μέτρα. Κατά τα άλλα όλα έχουν σταματήσει, μαζί και οι εκδηλώσεις του Συλλόγου» δηλώνει.

Την συναντήσαμε το απόγευμα στο χωριό της  να διαβάζει ένα ακόμη βιβλίο, από τα καλά της καραντίνας, ο  πολύς χρόνος για  ανάγνωση. «Είναι κλεισμένος, απογοητευμένος ο κόσμος» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» και έσπευσε να προσθέσει « Βέβαια στα χωριά είμαστε καλύτερα σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις. Εμείς βγαίνουμε στην αυλή, βλέπουμε έναν άνθρωπο, λέμε και μια καλημέρα».

Ροδόπη-Νέα Καλλίστη: «Τα καφενεία όλα κλειστά» και οι δρόμοι συνέχεια άδειοι
Κεντρικός δρόμος στην Νέα Καλλίστη

Αυτό που επισημαίνει η δραστήρια πρόεδρος είναι οι αλλαγές που φέρει ο εγκλεισμός στην ψυχολογία των ανθρώπων. «Η απογοήτευση φέρνει μεγάλο προβληματισμό» δήλωσε επισημαίνοντας ότι «Το σημαντικό είναι η έλλειψη δουλειάς. Είναι κλειστά τα πάντα». Για να θέσει και το εύλογο ερώτημα: « Όταν δεν δουλεύει κανείς φυσικό κι επόμενο δεν είναι να στεναχωριέται ο κόσμος;»

Μοναδική αληθινή απόλαυση το διάβασμα. «Διαβάζω, λύνω σταυρόλεξα έτσι για να περνάει η μέρα, κουβεντούλα με καφέ με καμία κυρία της γειτονιάς. Άλλοι στρέφονται πολύ στην τηλεόραση. Ο καθείς και το πρόγραμμά του» σημείωσε και σκεφτόμενη το μέλλον  και πρόσθεσε «Νομίζω ότι δεν θα είμαστε μέλλον  όπως ήμασταν πριν την πανδημία. Ο κόσμος έχει φοβηθεί και δεν σμίγει πολύ. Πρέπει να περάσουν τρία –τέσσερα χρόνια για να θυμηθούμε τα παλιά. Εμείς οι μεγάλοι εντάξει ,αλλά η νεολαία τι θα κάνει;»

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει το  μήνυμά της: « Να είναι αισιόδοξοι οι άνθρωποι, να αφήνουν τα κακά πίσω και να κοιτάζουν τα καλά που είναι μπροστά»
είπε για να καταλήξει λέγοντας «Οι χαρές είναι λίγες, αλλά είναι τόσο έντονες που πιστεύω να μας ανεβάσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».
Φώτο:Νέα Καλλίστη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος