Ροδόπη – Ν.Τσαλικίδης: Προγραμματισμός διετίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο οδικό δίκτυο

«Η οδική ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας» υποστήριξε ο κος Νίκος Τσαλικίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης σημειώνοντας πως δρομολογείται ήδη ένα προγραμματισμός διετίες ώστε να καλυφθούν οι μεγαλύτερες ανάγκες.

«Τα τελευταία χρόνια εντείνουμε τις προσπάθειές μας, υλοποιούμε παρεμβάσεις, δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ασφαλή πρόσβαση σε όλο το δίκτυο της Ροδόπης και δείχνουμε περισσότερο βάρος σε αυτό διότι η περιοχή μας έχει και την δυνατότητα ανάπτυξης προς τις παραλιακές ζώνες κάτι που χρειαζόμαστε, καθώς εδώ και πολύ καιρό δεν είχαν γίνει τέτοιου είδους παρεμβάσεις, και δεύτερον είναι η ασφάλεια των πολιτών που προέχει οι οποίοι πρέπει να κινούνται στους οικισμούς μας, προς την πόλη και από την πόλη προς τους οικισμούς» είπε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (30-5-2022).

Μιλώντας για τη Ροδόπη ο αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στο «έντονο» ανάγλυφο, στον ορεινό όγκο από τη μια και στην πεδινή Ροδόπη από την άλλη λέγοντας πως αυτό που προσπαθούν είναι να συνδυάσουν με έργα υποδομής, όσο το δυνατόν καλύτερη κι ασφαλέστερη πρόσβαση, έτσι ώστε να υπάρχει στην περιοχή ένα ασφαλέστερο δίκτυο.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις, έχουν γίνει παρεμβάσεις ύψους άνω των 10 εκ ευρώ. Δεν θα σταματήσουν, θα συνεχιστούν,σκοπός μας είναι να γίνονται με προγραμματισμό και να επικεντρώνονται στην ουσία του προβλήματος, για παράδειγμα εκεί όπου «χάνουμε» συνήθως οδόστρωμα. Βλέπουμε σε πολλά σημεία ότι το ασφαλτικό μας φεύγει, οπότε εκεί πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις σε εκείνα τα σημεία έτσι ώστε να προλαβαίνουμε και τον κίνδυνο, αλλά και το να μην ξοδεύονται περισσότερα χρήματα σε περιπτώσεις που “χάνεις” την άσφαλτο.Γιατί εκεί θα πρέπει να κάνεις δύο και τρεις φορές μεγαλύτερη παρέμβαση» ανέφερε ο κος Τσαλικίδης.

Μίλησε για «έργο» σε εξέλιξη, υποστήριξε ότι έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις στην Νυμφαία, στους Αγίους Θεοδώρους, στο δρόμο Παγουρίων, στον οικισμό Νέου Σιδηροχωρίου, αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν και σε άλλες περιοχές που έχουν πρόβλημα, όπως: η παραλιακή ζώνη προς τον Προφήτη Ηλία, ο Ίμερος, «θα γίνουν και προς τα εκεί κάποιες παρεμβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κος Τσαλικίδης προτεραιότητα δίνεται στις περιοχές που παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα και εν συνεχεία σε εκείνα τα σημεία που έχουν μεν προβλήματα, αλλά αντέχουν λίγο ακόμη.

«Όλη η Ροδόπη και όλο το δίκτυο της είναι ενιαίο, αποτελεί προτεραιότητα μας, απλά δεν μπορεί να γίνει όλο μαζί την ίδια στιγμή, μπορεί να εγκριθεί ένα ποσό της τάξης 2,5 εκ ευρώ το χρόνο για την υλοποίηση τέτοιων έργων, εμείς το έχουμε υπερβεί κατά πολύ, πάνω από 30-40% υπέρβαση ετησίως» είπε σημειώνοντας ότι: «Υπήρχε ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στη Ροδόπη, το αντιλήφθηκε η διοίκηση και προσπαθούμε να το λύσουμε» σημείωσε προσθέτοντας «Υπάρχει ένας προγραμματισμός διετίας ώστε να καλυφθούν οι μεγαλύτερες ανάγκες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος