Ροδόπη – Ν. Αγγελούσης: Εκατοντάδες εγκεφαλικά επεισόδια κάθε χρόνο στην αν. Μακεδονία – Θράκη

Πεντακόσια ογδόντα επτά (587) αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια καταγράφονται κάθε χρόνο στην αν.Μ.Θ. ανά εκατό χιλιάδες (100.000 ) κατοίκους.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής Αγωγής και Άθλησης του ΤΕΦΑΑ, ο κος Νικόλαος Αγγελούσης τόνισε ότι η αν.Μ.Θ. είναι στις τρεις πρώτες περιφέρειες της ΕΕ με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. Ανακοίνωσε, παράλληλα, την έναρξη άσκησης σε άτομα που έχουν ήδη υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, άνδρες και γυναίκες, πολίτες της Ροδόπης.

Εντελώς δωρεάν θα προσφέρουν καθοδήγηση – επίβλεψη εκγύμνασης σαράντα δύο (42) άτομα- ειδικά εκπαιδευμένοι- που αποτελούν την επιστημονική ομάδα του κ. Αγγελούση υπό την επίβλεψη του κου Κωνσταντίνου Βαδικόλια, Καθηγητή Νευρολογίας.

Στόχος είναι η βελτίωση της αποκατάστασης έξι μήνες μετά την περιπέτεια υγείας των συμμετεχόντων. «Θέλουμε να δούμε τι επίδραση έχει η γυμναστική στην κίνηση των ατόμων μετά από ένα αγγειακό επεισόδιο ακολουθώντας ένα πρόγραμμα εξειδικευμένης άσκησης» είπε.

Ήδη με την στήριξη της αντι-περιφέρειας Ροδόπης έχουν επιλεγεί δύο χώροι, το κτίριο όπου φιλοξενούσε για μακρύ χρονικό διάστημα το ΕΚΑΒ και αυτό της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.
Μέσω του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ έχουν εξασφαλιστεί πόροι έως το Σεπτέμβριο του 2024, ομοίως και η αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού. Κάθε γυμναστής και γυμνάστρια θα επιβλέπει ατομικά έξι άτομα. Και όπως διαβεβαίωσε ο κος Αγγελούσης Θα είναι σε θέση να δεχθούν «όσους διατίθενται να έρθουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος