Ροδόπη – Ν. Αγγελίδης: Πιέζουμε για την πληρωμή από το 2023 των προγραμμάτων της επιστρεπτέας

Συντριπτική ήταν η συμμετοχή των Επιμελητηρίων στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που έγινε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο -συμμετείχαν τα 57 από τα 59 Επιμελητήρια.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, υπογράμμισε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στο περιφερειακό πρόγραμμα, πως ο επιχειρηματικός κόσμος θέτει υπό πίεση την κυβέρνηση για το θέμα της παράτασης της πληρωμής των προγραμμάτων της επιστρεπτέας προκαταβολής, για το 2023, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία δε φαίνονται στον ορίζοντα -όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος ήταν παρών- όμως, λύνονται μια σειρά θεμάτων τεχνοκρατικής φύσεως, που ο κ. Αγγελίδης τα χαρακτήρισε διόλου αμελητέα, όταν με ηλεκτρονικό τρόπο θα επιλύονται προβλήματα, αξιοποιώντας την πλατφόρμα του Εμπορικού μητρώου, μέσω της ψηφιακής μετάβασης.

Ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο επίτευγμα το Εμπορικό Μητρώο και τώρα, όπως είπε, ο κλάδος έχει βάλει πλώρη και για το θέμα της ειδικής αντιμετώπισης των αδειοδοτήσεων, βάσει μιας πλατφόρμας από πρόγραμμα 3 εκ. ευρώ.
Αναφέρθηκε στο ξεμπλοκάρισμα του 12% του ΟΑΕΔ των επιχειρήσεων που ήταν νοικοκυρεμένες, αλλά για να προχωρήσουν οι συμψηφισμοί, θα έπρεπε να είναι, είπε, σε αυτές που χρωστάνε. Αυτό λύνεται με μια πλατφόρμα που θα λειτουργήσει αρχές Ιανουαρίου.

Ο κ. Αγγελίδης στάθηκε και στις προσπάθειες του ΕΒΕ για τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με την παραγωγή, σχέση που ήδη υπάρχει με το ΔΠΘ, η οποία όμως θα πρέπει να εξελιχθεί στο κομμάτι της πιστοποίησης των φοιτητών. «Σε αυτή τη δύσκολη εποχή οι εταιρείες αναζητούν στελέχη πλήρως κατηρτισμένα, που να μην έχουν φύγει στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.
Τέλος σε ερώτηση για τη Διακομματική Επιτροπή της Θράκης, υποστήριξε πως εξελίσσεται σε βαρίδι το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής που καθυστερεί συνεχώς να δημοσιοποιηθεί.
«Όποιο και να είναι το πόρισμα της Επιτροπής θα πρέπει να διατυπωθεί, καθώς καθυστερούν οι διεκδικήσεις μας προς τους αρμοδίους, οι οποίοι μας παραπέμπουν συνεχώς στην Διακομματική, χωρίς να σημειώνεται πρόοδος σε βασικά θέματα του κλάδου μας», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Αγγελίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος