Ροδόπη: Μικρή άνοδος στις εργασίες ανακαίνισης και επισκευής σπιτιών

Οι οικοδομικές εργασίες, οι ανακαινίσεις και οι επισκευές σπιτιών έδωσαν και δίνουν δουλειά σε δεκάδες τεχνίτες και επαγγελματίες της Ροδόπης. Στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την περσινή χρονιά κινούνται οι πωλήσεις, αυξημένες έως και 25% οι τιμές των προϊόντων- υλικών που χρησιμοποιούν με τα χρόνια της πανδημίας που προηγήθηκαν να αποτελούν μια καλή περίοδο εργασιών και κινητικότητας ξανά μετά από δέκα χρόνια απραξίας.

Προβλήματα που οφείλονται κυρίως στη φθορά των υλικών φέρουν στην επιφάνεια την αναγκαιότητα μικρών ή μεγαλύτερων εργασιών που χρίζουν επισκευής και διόρθωσης αυτά τα προβλήματα «σώζουν» δεκάδες επαγγελματίες και τεχνίτες που ζουν και κινούνται γύρω από τις οικοδομικές εργασίες, τις εργασίες ανακαίνισης και τις εργασίες επισκευής σπιτιών και καταστημάτων.

«Ο Έλληνας αγαπάει το σπίτι του και το φτιάχνει» δήλωσαν στο www.ertnews.gr επαγγελματίες του χώρου και σημείωσαν; «πιο πολλές εργασίες αυτού του είδους έγιναν τα χρόνια της πανδημίας με τις πωλήσεις να αυξάνονται 10% ακολούθησε μια σταθερή πορεία ανόδου για να σημειωθεί μια μικρή πτώση το 2022». Χρυσή περίοδος για ανακαινίσεις οικιών & επαγγελματικών χώρων – μονώσεις – οικοδομικές εργασίες , ανακαινίσεις, ηλεκτρολογικές βλάβες, επισκευές και αυτοματισμοί είναι πάντοτε το διάστημα Απρίλιος – Οκτώβριος, ωστόσο φέτος, η ενεργειακή κρίση έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο με τις ανατιμήσεις από τη μία και τις αναβολές από την άλλη.

«Μας «τσάκισαν» οι ανατιμήσεις» σημείωσαν χαρακτηριστικά στο www.ertnews.gr ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούν προϊόντα απαραίτητα για τις εργασίες που σχετίζονται με ανακαινίσεις σπιτιών, αναπαλαιώσεις σπιτιών, ανακαινίσεις καταστημάτων κ.α. προσθέτοντας « προϊόντα, όπως: σιδηρικά και αλουμίνια έρχονται σε τιμές διπλάσιες από πέρσι χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν αυτές οι αυξήσεις».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι ανατιμήσεις πραγματοποιούνται τόσο συχνά που δεν προλαβαίνουν οι ίδιοι να περάσουν στα προς πώληση προϊόντα τις νέες τιμές. «Το παρήγορο», όπως τονίζουν, «είναι ότι κινείται ξανά ένας κλάδος που θρέφει πολλές οικογένειές» με τη σημείωση πως τα προηγούμενα 13 χρόνια χάθηκαν και σε αυτούς τους χώρους πολλές θέσεις εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος