Ροδόπη: Μια χρονιά με πλούσιες παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Οργάνης

Μια χρονιά με πλούσιες παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις είναι η φετινή για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Οργάνης. Μια σχολική χρονιά ανέφελη σε σχέση με κενά κι ελλείψεις που εξελίσσεται με εκείνες τις «πινελιές» που κάνουν τα σχολικά τούς χρόνια να ξεχωρίζουν.

Είκοσι έξι (26) μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου της Οργάνης με τη στήριξη επτά (7) εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του σχολείου κάνουν τη δική τους διαφορετική προσπάθεια εμπλουτίζοντας το σχολικό τους πρόγραμμα εκτός από τα μαθήματά τους και με δράσεις γυμναστικής, εδικού βοηθού και παράλληλης στήριξης.

Ωστόσο, αυτό που κάνει ήδη τη χρονιά τους να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα που είχαν να επισκεφτούν το Μέγαρο Μαξίμου, και να ξεναγηθούν στην Πρωτεύουσα. Μαθητές και μαθήτριες της 5ης και της 6ης τάξης έξι (6) μειονοτικών σχολείων των οικισμών: Κέχρου, Άνω Βυρσίνης, Οργάνης, Δροσίνης, Ασωμάτων και Κάρδαμου είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν για λίγες ημέρες μακριά από τη «βάση» τους.

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα 30-1-2022 στο www.ertnews.gr ο διευθυντής της σχολικής μονάδας της Οργάνης, ο κος Αχμέτ Αρναούτ συνοδεία δέκα (10) εκπαιδευτικών, τριάντα δύο (32) μαθητές και μαθήτριες επισκεπτόμενοι την Πρωτεύουσα, το Μέγαρο Μαξίμου είδαν από κοντά την Υπουργό Παιδείας και ξεναγήθηκαν σε μουσεία. “Τέτοιου είδους δράσεις, στις οποίες οι εμπειρίες που αποκομίζουν οι μικροί μαθητές είναι τεράστια θα συνεχιστούν και στο μέλλον” ανέφεραν.

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος