Ροδόπη: Μειωμένη κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων – “Διαρροή” πελατών προς Βουλγαρία

Χάνουν τον ανταγωνισμό με τους Βούλγαρους συναδέλφους τους λόγω τιμής και μαζί χάνουν την πελατεία τους οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων της Ροδόπης. Πληρώνουν ακριβά το τίμημα της γειτνίασης με τη γειτονική χώρα.

Έτσι, βλέπουν συναδέλφους τους σταθερά την τελευταία δεκαετία είτε να κλείνουν και να εγκαταλείπουν το χώρο, είτε να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και να προσθέτουν κι άλλες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις τους, café, πλυντήρια , ακόμη και πωλήσεις αρτοσκευασμάτων.
Από το 1978 λειτουργεί δικό του πρατήριο ο κος Λάζαρος. «Η κίνηση είναι μειωμένη» δηλώνει στο www.ertnews.gr και προσθέτει «με απασχολούμενους των 750 ευρώ δεν μπορεί ο εργαζόμενος σήμερα να πάρει το αυτοκίνητό του και να πάει μια βόλτα».

Η μικρή αύξηση της κίνησης το καλοκαίρι δεν στάθηκε όπως σημείωσε ικανή να τονώσει τον δικό του χώρο. «Τα περιττά χιλιόμετρα έχουν μειωθεί, κινούνται μόνο όσοι είναι απαραίτητο για να πάνε στις δουλειές τους και όσοι τους είναι αναγκαίο, αγορές, γιατρούς, δουλειές σε υπηρεσίες».

Όπως σημειώνει ο ίδιος όταν οι πελάτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τότε αυτό φαίνεται σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Διαμαρτύρεται για την προμήθεια των POS , για τους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, για τις αυξήσεις στα είδη που προμηθεύεται και ο ίδιος και οι συνάδελφοί του για τα καταστήματα τους.

«Με την Βενζίνη στα 2 ευρώ και στα δέκα χιλιόμετρα από εδώ, στην γειτονική Βουλγαρία να πωλείται 50 λεπτά φθηνότερα μην περιμένετε να αντέξουμε για πολύ , όσοι πρατηριούχοι έχουμε μείνει σε οικισμούς της περιοχής μας». Το κέρδος τους, όπως εξηγεί, στο κάθε λίτρο που πουλά περιορίζεται στα 7 λεπτά. «Με την φορολογία στο 24% μειώνεται ακόμη περισσότερο» σημειώνει.

Και όταν τον ρωτάμε για αναφορές για παρατυπίες στο επαγγελματικό του χώρο προσθέτει: «Με το σύστημα εισροές – εκροές είναι δηλωμένα όλα οι αντλίες έχουν 36 σφραγίδες αποκλείονται οι παρατυπίες. Παλιά μπορεί να γινόταν, τώρα από τους πρατηριούχους τους μικρούς δεν γίνονται, εκτός κι αν κάποιοι που βρίσκονται ευκαιριακά στο χώρο ακολουθούν τέτοιες πρακτικές κι αυτοί όμως εγκαταλείπουν .» ανέφερε επαναφέροντας το θέμα της κατανάλωσης «αν δεν πουλάς λίτρα, δεν βγάζεις λεφτά».

Παρατηρεί τους αγρότες του χώρου του να αντιμετωπίζουν μια «δυσκολία» όπως λέει στην προμήθεια του πετρελαίου και καλεί τους υπεύθυνους με την εμπειρία του επαγγελματία των 45 χρόνων να «ανοίξουν νέες δουλειές, να δουλέψει ο κόσμος» προσθέτοντας «με τρίμηνα και τετράμηνα δεν γίνεται, θα πρέπει να υπάρξει παραγωγή, εργασία κανονική και αμοιβές επίσης, αλλιώς κανονικότητα δεν έρχεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος