Ροδόπη: Μειωμένη η κίνηση, περιορισμένη η κατανάλωση, αλλά και προσμονή για την ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς

Μειωμένη η κίνηση, περιορισμένη η κατανάλωση, αλλά και προσμονή για τις ωραίες μέρες που έρχονται, εφόσον τα σχέδια του δήμου για ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς υλοποιηθούν, για τους επαγγελματίες που έχουν κάνει σπίτι τους το χώρο.

«θέλουμε οι εργασίες να πραγματοποιηθούν παράλληλα με τη λειτουργία των καταστημάτων μας», δηλώνουν στο ertnews.gr και δεν κρύβουν την προσδοκία τους. Οικογενειακές επιχειρήσεις στην πλειοψηφία τους με τα κλειδιά της επιχείρησης να περνούν από τα χέρια του πατέρα σε αυτά του γιού και να συνεχίζουν την προσπάθεια.

Με τους ντόπιους περισσότερο και τους φοιτητές λιγότερο να αποτελούν το καταναλωτικό τους κοινό, να αφήνουν πίσω τις δυσκολίες της δίχρονης υγειονομικής κρίσης, των οικονομικών εμποδίων που αντιμετώπισαν αμέσως μετά και να συνεχίζουν τον αγώνα τους. «Συνήθως αγοράζουν μικρές ποσότητες οι πελάτες μας » απαντούν, γνωρίζοντας καλά τις συνήθειες των καταναλωτών τους.

Ροδόπη:  Μειωμένη  η κίνηση, περιορισμένη  η κατανάλωση, αλλά και προσμονή για την ανακαίνιση  της δημοτικής  αγοράςΆλλοι σαράντα χρόνια στη δημοτική αγορά της Κομοτηνής, όπως ο ίδιος και άλλοι λιγότερα, όλοι με την ίδια «γεύση». Σαράντα χρόνια με τις καλές και τις κακές ημέρες. Με τους καλούς και τους συχνούς πελάτες, αλλά και με αυτούς που εμφανίζονται αραιά και πού. Μαθημένος στα δύσκολα έμπειρος κρεοπώλης στον ίδιο χώρο παρατηρεί την κίνηση, τον κόσμο και κάνει το δικό του ξεχωριστό ταμείο. «Τον τελευταίο χρόνο η κίνηση μειώθηκε 10%», δήλωσε στο ertnews.gr και συνέχισε τη δουλειά του στο τέλος μιας «εύκολης» ημέρας, μέρα με περιορισμένη κίνηση και μικρή κατανάλωση.

Όσον αφορά στην προμήθεια του κρέατος; «Ντόπιας παραγωγής», απαντούν και μιλούν για καλή συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής, που άλλοτε, ωστόσο, ήταν περισσότεροι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα χωριά στη Ροδόπης. Παλιότερα σε κάθε σπίτι δεν έλειπαν τα ζωντανά. Σήμερα, όμως, είναι ζήτημα εάν ένα δύο σπίτια έχουν απομείνει σε κάθε οικισμό που να έχουν στην αυλή τους: αγελάδες και πρόβατα, γεγονός που στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα δυσκολέψει την εξασφάλιση ντόπιου κρέατος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος