Ροδόπη: Μειωμένη η φετινή παραγωγή καπνού, άριστη η ποιότητα του

«Μειωμένη παραγωγή, αλλά άριστη ποιότητα». Αυτό καταγράφουν ως αποτέλεσμα της φετινής τους προσπάθειας οι καπνοκαλλιεργητές της Ροδόπης. Παρά το γεγονός ότι καλλιέργησαν λιγότεροι από πέρσι και είδαν στα μισά της περιόδου ιώσεις να ταλαιπωρούν τις καπνοφυτείες τους και να μειώνουν τη δυναμική της φροντίδας τους, κατάφεραν να παράξουν αρίστης ποιότητα καπνά.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και τους δύο πρώτους μήνες του Φθινοπώρου κατάφεραν για μια ακόμη φορά να προσεγγίσουν το τέρμα συλλέγοντας άριστης ποιότητας φύλλα καπνού ανατολικού τύπου Μπασμά συνεπικουρούμενοι από την παρατεταμένη ανομβρία του καλοκαιριού, όπως σημειώνουν στο www.ertnews.gr οι γνώστες.

Στη Ροδόπη καλλιέργησαν φέτος καπνό τέσσερις χιλιάδες (4000) καλλιεργητές, πεντακόσια (500) άτομα λιγότερα σε σχέση με πέρσι. Όσοι εγκατέλειψαν το χώρο, το έκαναν είτε επειδή βγήκαν στη σύνταξη, είτε επειδή άλλαξαν ενασχόληση ή καλλιέργεια, είτε επειδή μετανάστευσαν στο εξωτερικό.

Η φετινή προσπάθεια υπολογίζεται πως θα αποφέρει τρεισήμισι με τέσσερις (3.500 με 4.000) χιλιάδες τόνους καπνό. Πέρσι είχαν συλλέγει περισσότεροι από πέντε χιλιάδες (5000) τόνοι. Όσον αφορά στην τιμή που προβλέπεται ότι θα εισπράξουν υπολογίζουν ότι θα είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρσι. Να σημειωθεί ότι πέρσι πουλήθηκε κατά μέσο όρο 4,70 ευρώ το κιλό. Ο καπνός της Θράκης αποτελεί πολύτιμο συστατικό για κάθε είδος χαρμάνι τσιγάρων και γι αυτόν το λόγο εξάγεται σε δεκάδες άλλες χώρες του εξωτερικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος