Ροδόπη: Μειωμένες οι πωλήσεις του πανελλήνιου τύπου – πιστοί φίλοι οι αναγνώστες σήμερα

Με πρωινό καφέ. Ή μετά το τέλος της εργασίας. Μπορεί και το απόγευμα. Και ίσως το βράδυ, αν ημέρα ήταν φορτωμένη κι απαιτητική. Ο πανελλήνιος Τύπος εκεί δίπλα και τα νέα που κουβαλά, ο κόσμος της εφημερίδας. Κάποτε, γιατί σήμερα πολλά έχουν αλλάξει μαζί και το κοινό που την προτιμά. Ο πανελλήνιος Τύπος στην Κομοτηνή έχει τους φίλους του, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότερους.

«Σίγουρα έχουν μειωθεί οι πωλήσεις», δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε χώρους πώλησης (και) πανελλήνιων εφημερίδων και σημειώνουν: «Σπάνια εξαντλούνται οι πανελλήνιες εκδόσεις», λένε και προσθέτουν: «Οι Κυριακάτικες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση».

Όπως δηλώνουν οι πωλητές των εφημερίδων που εκδίδονται και κυκλοφορούν πανελλήνια υπάρχουν σήμερα κάποιοι σταθεροί πελάτες, εμφανώς μειωμένος ο αριθμός τους σε σχέση με το παρελθόν, αλλά υπάρχουν. Συνήθως, όχι οι νέοι, αλλά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι νέοι σε ηλικία αναγνώστες, συχνά φίλοι συγκεκριμένων ομάδων που παίρνουν τον αθλητικό Τύπο που παρουσιάζει τα νέα τους. «Παλιότερα διάβαζαν πιο πολύ» λένε και προσθέτουν: «Οι οικονομικές δυσκολίες, η έλλειψη εργασίας για πολλούς, τα αυξημένα έξοδα για κάποιους άλλους έφερε μειώσεις στις πωλήσεις». Έτσι, έφτασε στην Κομοτηνή, «στους πενήντα πολίτες, άνδρες και γυναίκες, οι δύο να δηλώνουν ότι ενημερώνονται ακόμη από εφημερίδα», όπως αναφέρουν οι πωλητές του Τύπου προσθέτοντας πως με το πέρασμα του χρόνου ο αριθμός αυτός αυξάνεται πάντα εις βάρος των πωλήσεων.
Οι πωλήσεις «κατηφορίζουν» ακόμη πιο πολύ στη διάρκεια της εβδομάδας , μαζί και το αναγνωστικό κοινό. «Υπάρχουν μέρες που όπως τις παίρνουμε έτσι τις μαζεύουμε για να τις πάρουν πίσω» λένε προσθέτοντας ότι: «Έχει χάσει τη «μάχη» με το διαδίκτυο». Όπως οι ίδιοι οι πελάτες τους σημειώνουν: «Σήμερα ό,τι χρειάζεται να διαβάσουν το βρίσκουν εκεί, άρα όταν έρχονται τα φύλλα το μεσημέρι ό,τι είναι να πληροφορηθούν και τους ενδιαφέρει το έχουν μάθει ».
Ακόμη και στις δύσκολες εποχές για τις Πανελλήνιες Ημερήσιες Εκδόσεις το «πέταγμα» των φύλλων από τους διανομείς. Το άνοιγμα τους από τα έμπειρα χέρια των πωλητών, η τακτοποίηση στους πάγκους, το “κρέμασμα” τους στα μανταλάκια για να έλξουν («ανάρτηση» του Τύπου από τα παλιά αυτή) και οι λαθραναγνώστες περαστικοί να ρίχνουν τις ματιές τους είναι μια γνώριμη εικόνα που την χαρίζει ακόμη ο Πανελλήνιος Τύπος στις Επαρχιακές πόλεις, όπως η Κομοτηνή. «Τι κι αν έχουν μειωθεί οι πωλήσεις; Τι κι αν στο διαδίκτυο βρίσκουν τα πάντα;» αναρωτιούνται αγοράζουν την αγαπημένη τους εφημερίδα και διαβάζουν το σχόλιο του συντάκτη που τους περιμένει σε ένα άτυπο ραντεβού μαζί τους .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος