Ροδόπη: Με τον “φόβο” μελλοντικών περιορισμών λόγω covid οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές

Με το φόβο των μεταλλάξεων του κορονοϊού και του ενδεχόμενου να υπάρξει ένας νέος περιορισμός στη λειτουργία των λαϊκών αγορών της περιοχής της Ροδόπης ζουν οι παραγωγοί της περιοχής. Δενδρο-καλλιεργητές, που είδαν την περσινή χρονιά μεγάλες ποσότητες της παραγωγής τους να μένουν αδιάθετες, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν, ανησυχούν παρατηρώντας τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ροδόπη: Με τον “φόβο” μελλοντικών περιορισμών λόγω covid  οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές
“Φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά’ λένε οι παραγωγοί χωρίς να χάνουν όμως το κουράγιο και την αισιοδοξία τους

«Φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Οι παγωνιές του Απριλίου έκαναν ζημιές και περιμένουμε ακόμη την εκτίμηση τους από τον ΕΛΓΑ, δεν γνωρίζουμε δηλαδή αν και πόσο θα αποζημιωθούμε» δήλωσε παραγωγός της Ροδόπης μην κρύβοντας και την αγωνία του.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και ο Σεπτέμβριος για τους ίδιους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να λειτουργήσουν και πάλι «50-50». «Στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Στον Έβρο που τήρησαν τις αποστάσεις κατάφεραν να κρατήσουν την απόσταση των 5 μέτρων, μπόρεσαν και λειτούργησαν όλοι. Εδώ όχι, μείναμε στην κάθε 15 μέρες συμμετοχή. Είναι αγωνία μεγάλη γιατί δεν ξέρεις αν θα έχεις κάθε μέρα δουλειά» δήλωσε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να προτρέψει να τηρήσουν την απόσταση των 5 μέτρων από πάγκο σε πάγκο για να είναι όλοι «καλυμμένοι». «Θα πρέπει να κάνουμε τον αστυνόμο αν δεν καταλάβουν μόνοι τους την αναγκαιότητα να τηρήσουν ό,τι προβλέπεται κι αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος