Ροδόπη: Με τον κίνδυνο της πυρκαγιάς το καλοκαίρι και των πλημμυρών το χειμώνα οι κάτοικοι της Καρυδιάς

Το πάθημα του περσινού Αυγούστου, έγινε μάθημα για τους κατοίκους της Καρυδιάς. Η εκδήλωση μιας πυρκαγιάς οδήγησε στην προληπτική εκκένωση πολλών κατοικιών τότε. Ένα χρόνο μετά οι κάτοικοι του προαστίου της Κομοτηνής που γειτνιάζει με το δάσος της Νυμφαίας, είδαν με ανακούφιση και καθαρισμοί δασικών δρόμων να γίνονται και διανοίξεις κι άλλων δασικών μονοπατιών για να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και ενημέρωση των κατοίκων.

Ροδόπη: Με τον κίνδυνο  της πυρκαγιάς το καλοκαίρι και των πλημμυρών το χειμώνα οι κάτοικοι της Καρυδιάς«Πέρασαν πόρτα – πόρτα άνθρωποι του δήμου και ενημέρωσαν τους κατοίκους για το σωστό τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς» δήλωσε στο ertnews.gr ο Γιώργος Αθανασιάδης, εκλεγμένος στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς σημειώνοντας ότι «από τις δυσκολίες μαθαίνεις».

Η Καρυδιά είναι ένα από τα παραδείγματα οικισμών της Ροδόπης που «φρέναρε» την ανάπτυξή του η οικονομική κρίση. Ενώ το 1990 αριθμούσε 78 σπίτια, τη δεκαετία του 2000 βρέθηκε να αριθμεί 178. «Συνέβη στον οικισμό μας ό,τι στο Ροδίτη, στο Κόσμιο, στους Υφαντές», ανέφερε χαρακτηριστικά καταθέτοντας το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε για τη φυγή από το κέντρο της πόλης σε κάποιο από τα γειτονικά προάστια της περιοχής. Ωστόσο, παρά τη ζωντάνια των 357 κατοίκων δεν λείπουν τα προβλήματα, όπως η κακή οδική σύνδεση, η ελλιπέστατη αστική συγκοινωνία ιδίως τους θερινούς μήνες, η έλλειψη καλού νυχτερινού φωτισμού.
«Πρέπει να διατεθούν πόροι και κίνητρα για να έρθουν οι νέοι στα χωριά», δήλωσε ο κος Αθανασιάδης τονίζοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση. «Δυστυχώς πάρα πολλά χωριά πεθαίνουν στην Ελλάδα», είπε μην κρύβοντας τον προβληματισμό του.
Τέλος, δεν παρέλειψε να σημειώσει την ανάγκη καθαρισμού του Καρυδορέματος που διατρέχει τον οικισμό, την περίοδο του καλοκαιριού που στερεύει για δύο μήνες για να μην αντιμετωπίσουν πλημμυρικά προβλήματα το χειμώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος