Ροδόπη: Με το σταγονόμετρο οι εξετάσεις των υποψηφίων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Με το «σταγονόμετρο» οι εξετάσεις των υποψηφίων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης στη Ροδόπη. Οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών αποδυνάμωσαν την υπηρεσία από άποψη στελεχιακού δυναμικού και δημιούργησαν προσκόμματα στη ροή εξέτασης των υποψηφίων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Παρά το γεγονός ότι η προσέλευση των μαθητών και των μαθητριών – υποψηφίων για την απόκτηση άδειας οδήγησης κρίνεται “λίγο μειωμένη έως σταθερή” σε σχέση με το 2019 η ροή, μετά τη διακοπή των μαθημάτων και των εξετάσεων λόγω covid, δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως οπότε θα πρέπει, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος στη Ροδόπη του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης αν.Μ.Θ., o κος Αλέκος Σκιαδόπουλος να περιμένουν περισσότερο από ένα μήνα, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων για να περάσουν από την τελική εξέταση με στόχο την απόκτηση του διπλώματος.

«Υπάρχει μια αναμονή» σχολίασε ο κος Σκιαδόπουλος και εξήγησε ότι περνούν δύο (2) άτομα την εβδομάδα από κάθε εκπαιδευτή. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μετά την αναγκαστική δίχρονη ανάπαυλα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, οπότε η ροή αυτή δεν καλύπτει τη ζήτηση.
Όσον αφορά στο κόστος των μαθημάτων; «Πρακτικά και θεωρητικά, 25 και 21 ώρες αντίστοιχα, παρά την άνοδο των τιμών των καυσίμων, παραμένει στα 750 ευρώ» απάντησε ο κος Σκιαδόπουλος σημειώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων παραμένουν ίδια, άνδρες και γυναίκες εξίσου, κυρίως νεαρά σε ηλικία άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος