Ροδόπη: Με την αγωνία της παράλληλης στήριξης οι γονείς ατόμων με αναπηρία

Αντιμέτωποι με την ίδια αγωνία είναι οι γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με αναπηρία (όποιας μορφής) στο ξεκίνημα της κάθε νέας σχολικής χρονιάς, δηλαδή να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά τους. Αγωνία που γίνεται μεγαλύτερη, όταν η παράλληλη στήριξη απουσιάζει ή υλοποιείται μετ’ εμποδίων.«Μικροί ή μεγάλοι σε ηλικία «άγγελοι» επί γης που χρειάζονται και τώρα και για μια ζωή τη βοήθεια των γονιών τους», έτσι περιγράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δ.Α.Δ.Α.Α. (Σύλλογος για παιδιά με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Άσπεργκερ), Βαγγέλης Λαφτσής, τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι γονείς των παιδιών με αναπηρία για να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους.

«Ό,τι θέλουν να προσφέρουν οι γονείς παραπάνω από ό,τι προβλέπεται ή υλοποιείται το πληρώνουν από την τσέπη τους», δηλώνει ο κος Λαφτσής μιλώντας στο ertnews.gr, στέκεται στην αναγκαιότητα οι φετινές προσλήψεις εκπαιδευτών παράλληλης στήριξης να μην είναι μόνο αριθμητικά επαρκείς και έγκαιρες, αλλά να έχουν και αγάπη για τα ίδια τα παιδιά, αληθινό δηλαδή ενδιαφέρον. Ιδιαίτερη, όπως σημειώνει, θα ήταν και η εξασφάλιση της συνέχειας από τη μια χρονιά στην άλλη, ώστε να μην χάνονται τα όποια θετικά βήματα συμβαίνουν.
Την ίδια «παρότρυνση» προς τους υπεύθυνους της πολιτείας κάνουν και οι γονείς των παιδιών με προβλήματα όρασης. Όπως επίσης παραδέχονται με προβληματισμό «ακόμη και στις μέρες μας πολλά άτομα με προβλήματα όρασης συναντούν προσκόμματα στον αγώνα για τη μόρφωσή τους».

«Οι γονείς τρέχουν μια ζωή για αυτό είναι σημαντικό η πολιτεία και το υπουργείο να κάνει πάντα το καλύτερο», λέει στο ertnews.gr και ζητά τη διάθεση ενός πολυχώρου ικανού να μπορεί να φιλοξενήσει εκπαιδευτικές κι άλλες δραστηριότητες στήριξης παιδιών και γονέων. Χώρου πολύ εύκολα προσβάσιμου, «εντός πόλης», όπως διευκρινίζει, με την ίδια πάντα «πικρή» σημείωση ότι «τα παιδιά που δεν εκπροσωπούν είναι δυστυχώς περισσότερα (από ότι αυτά του συλλόγου τους) και ίσως αποκλεισμένα από κάθε δραστηριότητα κι αυτά και οι γονείς τους».

Αίτημα για ανεύρεση κατάλληλου χώρου πάλι για τη φιλοξενία μαθημάτων και παράλληλων εκπαιδευτικών δράσεων θέτει και ο Σύλλογος Ατόμων με προβλήματα Όρασης, μιλώντας πρόσφατα ο πρόεδρος του, Μποζ Εμίν στο ertnews.gr σημείωσε την ανάγκη επισήμανε το κενό, ώστε με την παράλληλη έναρξη της σχολική χρονιάς να μπορούν και εκείνοι να λειτουργήσουν στην Κομοτηνή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος