Ροδόπη: Με φειδώ η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης και η αγορά ξυλείας και pellet

Με φειδώ οι παραγγελίες και η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης στη Ροδόπη. Ίδια η εικόνα στην αγορά, τόσο της ξυλείας για θέρμανση, όσο και του pellet. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων η κίνηση είναι υποτονική και το όποιο ενδιαφέρον των καταναλωτών εκδηλώνεται κι εξαντλείται στην πληροφόρηση.

Αυτή τη στιγμή, 10-11-2022, το πετρέλαιο θέρμανσης στη Ροδόπη πωλείται 1,35 ευρώ το λίτρο (ίδια με πέρσι τέτοια εποχή η τιμή του), ένας τόνος pellet κυμαίνεται από 500 έως 630 ευρώ (250 έως 290 ευρώ ο τόνος πέρσι) και ο τόνος ξυλείας από 120 πέρσι στα 250 ευρώ χωρίς ΦΠΑ φέτος. «Πιστεύουμε ότι λόγο της σχεδόν διπλής επιδότησης, θα πάει καλύτερα φέτος» δηλώνουν στο ertnews.gr επαγγελματίες του χώρου και σημειώνουν ότι «οι περιορισμένες αγορές από την πλευρά των καταναλωτών οφείλονται στην έλλειψη χρημάτων».

Όσον αφορά στην πώληση του πετρελαίου κίνησης, της βενζίνης και του φυσικού αερίου; Αυτό που καταγράφουν είναι διαρροή προς τη Βουλγαρία. «Μικρές προμήθειες των πέντε και δέκα ευρώ, ώστε να περάσουν στη Βουλγαρία και να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, καταθέτουν για μια ακόμη φορά την πρόταση «στην περιοχή της Ροδόπης να ισχύσει η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, στη βενζίνη και στο φυσικό αέριο», ώστε, όπως σημειώνουν, « να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τους συναδέλφους τους στη γειτονική Βουλγαρία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος