Ροδόπη: Μαθήματα αλληλεγγύης από μικρούς μαθητές

«Το σχολείο μας δε μπορεί να είναι αποκομμένο από την κοινωνία, το ξέρουμε όλοι» δήλωσε η εκπαιδευτικός Χριστίνα Βιδούρα, μιλώντας με καμάρι για την έμπρακτη αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι εκατό μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου αλλά και οι γονείς τους.

Ροδόπη: Μαθήματα αλληλεγγύης από μικρούς μαθητές
Η Χριστίνα Βιδούρα με τη διευθύντρια του Σχολείου, Χριστίνα Παπαχρήστου

«Αλίμονό μας αν αποκόψουμε το σχολείο από την κοινωνία» πρόσθεσε, και εξήγησε πως αυτό που ουσιαστικά κάνει η ίδια και οι συνάδελφοί της εκπαιδευτικοί είναι να ετοιμάζουν τους αυριανούς πολίτες. «Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της προσφοράς είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι πέρα από τις γνώσεις που προσφέρουμε στα παιδιά» ανέφερε, σπεύδοντας να σημειώσει πως πολλά από όσα γίνονται δε βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

«Η πανδημία ατόνησε τις δράσεις αλληλεγγύης, ωστόσο, καταφέραμε να ενισχύσουμε με τρόφιμα μακράς διάρκειας το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ξάνθης, το Χαμόγελο του παιδιού. Και να πάρουμε μέρος στη δράση “Make a wish”“.

Μια επίσης δραστηριότητα που παραδοσιακά υλοποιείται από το σχολείο με οδηγό τη δραστήρια δασκάλα είναι η συλλογή καπακιών. «Κάθε χρόνο συλλέγουμε καπάκια, τα παραδίδουμε και με τα χρήματα στηρίζουμε άπορες οικογένειες» είπε, αποκαλύπτοντας ότι φέτος θα δοθούν στον Σύλλογο Πολυτέκνων για την αγορά αμαξιδίων για ΑμεΑ.

«Οι γονείς είναι πάντα αρωγοί και πάντα δίπλα μας. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία» σημείωσε με ικανοποίηση.

Εκατό μαθητές και μαθήτριες δείχνουν τον δρόμο της αλληλεγγύης έχοντας στο πλευρό τους δασκάλους με ψυχή και αγάπη για τον συνάνθρωπο. «Είναι ένα σύνθετο κομμάτι τα παιδιά και το μέλλον και ποτέ αποκομμένο από την ίδια την κοινωνία» καταλήγει η κ. Βιδούρα, περήφανη για μαθητές, μαθήτριες και συναδέλφους. Όχι χωρίς λόγο.

συνέντευξη -κείμενο: Μαρία Νικολάου

Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος