Ροδόπη – Μ. Βασιλειάδης: Το άνοιγμα των Λυκείων είναι μια θετική εξέλιξη

«Το άνοιγμα των Λυκείων και η επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία είναι μια θετική εξέλιξη», ανέφερε ο Μιχάλης Βασιλειάδης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ροδόπης, χαρακτηρίζοντας την εικόνα ίδια με αυτή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. «Το 1/3 των μαθητών της Ροδόπης κατέθεσε την αίτηση εγγράφως και οι υπόλοιποι κατέβασαν από τον ΕΟΔΥ το έγγραφο», σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (12-4-2021). Όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης, από το Λύκειο των Σαπών εντοπίστηκε μια μαθήτρια θετική στον κορονοϊό, πριν το άνοιγμα των Λυκείων. «Περιμένουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, η μαθήτρια είναι ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό», είπε.

Ροδόπη – Μ. Βασιλειάδης: Το άνοιγμα των Λυκείων είναι μια θετική εξέλιξη
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, Μιχάλης Βασιλειάδης

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, «οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον νομό Ροδόπης είναι εντάξει», προσθέτοντας ότι «το τεστ αυτοδιάγνωσης ήταν από τα πρώτα αιτήματα. Η κριτική που κάνουμε είναι για το καλό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το καλό των οικογενειών τους. Εμείς δεν κάνουμε στείρα κριτική, έχουμε τις προτάσεις μας και το μόνο όπλο είναι το self test που έχουμε στη διάθεσή μας πέρα από τις μάσκες και τα ανοικτά παράθυρα. Με τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν. Θα μπορούσε να γίνει με επιστημονικό τρόπο. Συνεργεία να οργώνουν τις σχολικές μονάδες και να κάνουν τα τεστ. Αν γινόταν αυτή η διαδικασία, τα self test από την αρχή της χρονιάς σε συνδυασμό με την ατομική και κοινωνική ευθύνη, τώρα θα ήμασταν σε διαφορετική φάση. Τα σχολεία δε θα έκλειναν. Με το συνεχές τεστ ‘πιάνουμε’ τον κορονοϊό, έχουμε ένα ‘τείχος προστασίας’», είπε.

Όσον αφορά την προμήθεια των τεστ, τη χαρακτήρισε εύκολη σε όλη τη Ροδόπη, σημειώνοντας πως σημαντική υπήρξε η συνδρομή των φαρμακοποιών. «Ανέλαβαν βάρος που δεν το περίμεναν. Διέθεσαν προσωπικό χρόνο», δήλωσε, για να προσθέσει ότι «η κοινωνία, όταν είναι ενωμένη, και έχουμε τη συνεννόηση, μπορούμε να πάμε πολύ ψηλότερα».

Τέλος, ο κ. Βασιλειάδης δεν παρέλειψε να κάνει και ένα σχόλιο για τους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας. «Η προτεραιότητα είδαμε ότι δεν ήταν τελικά να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με ασφαλή υγειονομική διαδικασία. Άλλες ήταν οι προτεραιότητες. Μας φόρτωσαν με διοικητικές διαδικασίες: Αξιολόγηση σχολικών μονάδων, εκλογές αιρετών με ηλεκτρονικό τρόπο. Αντί να βλέπουμε το δάσος, είδαμε το δένδρο. Θα τα κάναμε κι αυτά, αλλά πρώτιστο μέλημα θα έπρεπε να ήταν η ασφαλής λειτουργία. Λιγότερα παιδιά στην τάξη, όχι συνωστισμένα».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος