Ροδόπη -Μ.Βασιλειάδης: Συνταξιοδοτήσεις, διορισμοί και άδειες αλλάζουν το σκηνικό στο χώρο της Εκπαίδευσης

«Η αλήθεια είναι ότι οι 11.700 διορισμοί στην Πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν κάλυψαν πλήρως τα κενά», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, Μιχάλης Βασιλειάδης σπεύδοντας να χαρακτηρίσει «θετικό γεγονός» τον διορισμό τους υπενθυμίζοντας ότι τα συνδικάτα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων τη φετινή χρονιά, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια, “15.000 με 17.000,δημιουργούν νέα κενά στηνΡοδόπη -Μ.Βασιλειάδης: Συνταξιοδοτήσεις, διορισμοί και άδειες αλλάζουν το σκηνικό στο χώρο της Εκπαίδευσης Εκπαίδευση”.

«Οι διορισμοί αυτοί έγιναν μετά από 12 χρόνια», είπε σημειώνοντας: «Τα κενά ήταν τεράστια και θα υπήρχε το πρόβλημα αν δεν γινόταν οι διορισμοί αυτοί θα είχαμε σχολικές μονάδες μόνο με τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή, οπότε σαφώς θα έχουμε κενά, αλλά όχι αυτά τις προηγούμενης χρονιάς».

Όπως σημείωσε «οι διορισμοί αυτοί έχουν καλύψει ένα μέρος, αλλά δεν έχουν καλύψει το σύνολο των κενών που επισημαίνουν τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών».

Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων σημειώνει ότι αυτό θα φανεί μετά τις 20 Αυγούστου, όταν θα γίνουν οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και όταν θα ολοκληρωθούν όλες οι «υπηρεσιακές μεταβολές», εξηγώντας «ποιοι και πόσοι θα ζητήσουν άδειες, όπως άδειες λοχείας. Είναι κάτι ευχάριστο άλλωστε να συμβαίνει».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη η παιδαγωγική διαδικασία είναι μια δυναμική διαδικασία, οπότε τα κενά προκύπτουν ακόμη και μέσα στο Μάρτιο, λόγω αυτών των περιπτώσεων.
Στο Νομό Ροδόπης συταξιοδοτήθηκαν 35 εκπαιδευτικοί, όταν σε άλλες χρονιές δεν έφτανε ο αριθμός τους 5 ή το πολύ τους 10. «Ο αριθμός αυτός είναι «τεράστιος» για τα γνωστά, δικά μας δεδομένα”.

Κάποιες από τις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις “οφείλονται” όπως είπε, “στο γεγονός ότι προκλήθηκε φόβος σε κάποιους συναδέλφους για αλλαγή του Συνταξιοδοτικού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος