Μ. Βασιλειάδης: Καθοριστικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη “μάχη” με την πανδημία

Κάλπες στήνουν οι εκπαιδευτικοί στις 15 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους. «Η δουλειά που γίνεται είναι συλλογική, έχοντας καταπληκτικούς συναδέλφους στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης», ανέφερε ο πρόεδρός της, Μιχάλης Βασιλειάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

«Όταν δουλεύεις, η δουλειά φαίνεται, θα κάνεις και λάθη, αλλά δε θα είναι λάθη εκ του πονηρού», σημείωσε προσθέτοντας: «Θα αξιολογηθούμε, θα κριθούμε κι εμείς από τους συναδέλφους σε αυτές τις νέες επερχόμενες εκλογές».

Σύμφωνα με τον έμπειρο εκπαιδευτικό, η κρίση – οικονομική πρώτα και υγειονομική στη συνέχεια – «χτύπησε» αλύπητα την εκπαίδευση, αλλά η εκπαίδευση στάθηκε όρθια, χωρίς να στηριχθεί ηθικά και υλικά. «Δουλέψαμε με δικό μας εξοπλισμό, με δικό μας internet και κρατήσαμε όρθια την εκπαίδευση. Έχουμε άξιους και καταξιωμένους εκπαιδευτικούς που δίνουν τη μάχη της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης, είναι ταυτόχρονα παιδαγωγοί, γραφειοκράτες και υγειονομικοί», τόνισε.

Μιλώντας για τη διαχείριση της κρίσης εντός των σχολικών μονάδων ο κ. Βασιλειάδης στάθηκε στο γραφειοκρατικό κομμάτι σημειώνοντας ότι γίνεται διπλή ενημέρωση, ΕΟΔΥ και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, χωρίς πάντα να υπάρχει ο ανάλογος εξοπλισμός. Σημείωσε ότι «είναι υψηλό το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης στους κόλπους των εκπαιδευτικών της Ροδόπης», προσθέτοντας: «Είχαμε ζητήσει να έχουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό από πολύ νωρίς. Οι άνθρωποι της εκπαίδευσης έτσι πρέπει να λειτουργούν γιατί αλλιώς τι θα πούμε στα παιδιά μέσα στις τάξεις;».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος