Ροδόπη- Μ.Βασιλειάδης για τα μέτρα προφύλαξης στα ειδικά σχολεία

Κάλεσμα στην εκπαιδευτική Κοινότητα της Ροδόπης να συμμετέχει στα μαζικά, περιοδικά τεστ που διενεργούνται ώστε να ελέγχεται η διασπορά του κορονοϊού απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης μιλώντας σήμερα (18-3-2021) στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες”. Αναφερόμενος στους μαζικούς εμβολιασμούς και στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να εντάξει στις ομάδες υψηλού κινδύνου τους εκπαιδευτικούς, δίνοντας τους προτεραιότητα στους εμβολιασμούς,ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά από ένα χρόνο που το θέτουμε ως αίτημα, το αποφάσισε, κάλιο αργά παρά ποτέ».

Ροδόπη- Μ.Βασιλειάδης για τα μέτρα προφύλαξης στα ειδικά σχολεία
Ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ροδόπης

Ο κος Βασιλειάδης υπενθύμισε ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί ήταν αίτημα των εκπαιδευτικών, με προτεραιότητα μάλιστα στους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία. «Μετά το θάνατο στον Πειραιά Παιδιού Ειδικής Αγωγής από τον κορονοϊό το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής λειτούργησαν όλο αυτόν τον καιρό χωρίς κανένα μέσο προστασίας και με τον κίνδυνο της διασποράς του κορονοϊού. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο δεν πήρε κανένα μέτρο προφύλαξης. Χρειαζόταν μια άλλη λογική στην αντιμετώπισή τους» τόνισε με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση της ΔΟΕ για την Ειδική Αγωγή.
«Είμαστε κοντά στους συναδέλφους, συμπαραστεκόμαστε και λέμε φτάνει πια» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι: «Χρειάζονται ειδικοί κανόνες προστασίας κι ασφάλειας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με τους όρους που πρέπει».

Τέλος, επεσήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη πραγματοποίησης rapid test από την πλευρά των εκπαιδευτικών, καθώς όπως είπε:«Είμαστε οι εκπαιδευτικοί αυτοί οι οποίοι πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα» σημειώνοντας με νόημα ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν «προσοχή» ευχόμενος «υγεία ευλογία» με την προσθήκη ότι: «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και γι αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν όλοι».
Φώτο: Μιχάλης Βασιλειάδης συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος