Ροδόπη – Μ. Κοσμίδου: Άμεσα η ενισχυτική διδασκαλία στα ειδικά μαθήματα που δήλωσαν οι μαθητές

Τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές Σχολικών Μονάδων είχε η Μαριγούλα Κοσμίδου, διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της ενισχυτικής διδασκαλίας ειδικών μαθημάτων.

Πρόκειται, όπως εξήγησε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», για ειδικά μαθήματα που δηλώνουν οι μαθητές οι οποίοι πρόκειται να δώσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. «Είναι τα Ειδικά Μαθήματα που δίνουν επιπλέον όταν θέλουν να εισαχθούν σε ειδικές σχολές όπως: Σχολές Ξένων Γλωσσών, Αρχιτεκτονικής, Μουσικές Σχολές.»

Η κ. Κοσμίδου κάλεσε γονείς και μαθητές να ενημερωθούν από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων τους. «Έτσι», όπως είπε, «όσα έχουν δηλώσει στην πρώτη τους δήλωση -που κλήθηκαν να κάνουν πριν από δύο μήνες- το ελεύθερο σχέδιο, το γραμμικό σχέδιο, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, αρμονία, ακουστική ικανότητα, μουσική αντίληψη ως επιλογή και επιθυμούν να κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα στα σχολεία τους, ξεκινά άμεσα η διαδικασία από σήμερα για να ετοιμαστούν τα ειδικά κέντρα στα οποία θα τα παρακολουθούν».

Η ενισχυτική διδασκαλία θα πραγματοποιείται δύο ώρες την εβδομάδα -για κάθε μάθημα- μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να διδαχθούν έως και δύο μαθήματα σε αυτά τα φροντιστηριακά μαθήματα. «Θα κληθούν οι γονείς και οι μαθητές εφόσον είναι ενήλικες να συμπληρώσουν μια δήλωση», πρόσθεσε η κ. Κοσμίδου, χαρακτηρίζοντας πραγματική ευκαιρία που δίνεται από το υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή για να βοηθηθούν όσοι μαθητές επιθυμούν να προετοιμαστούν καλύτερα για το ειδικό μάθημα που επιθυμούν. “Απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν δηλώσει κάποια από τα μαθήματα αυτά. Ας ανταποκριθούν άμεσα, όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα”, προέτρεψε.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος