Ροδόπη: Λιγότερα τα πρατήρια υγρών καυσίμων στους οικισμούς της Ροδόπης

Ένα μετά το άλλο τα περιφερειακά πρατήρια υγρών καυσίμων στη Ροδόπη έβαλαν λουκέτο. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έμειναν σχεδόν τα μισά. «Πολύωρη η ενασχόληση – περιορισμένο το κέρδος», σχολίασαν επαγγελματίες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο χώρο και μιλώντας στο ertnews.gr στάθηκαν στις αλλαγές που έχουν διαμορφωθεί.

«Συνήθως είναι οικογενειακές επιχειρήσεις. Φεύγει το ένα μέλος της οικογένειας αναλαμβάνει το πόστο του το άλλο και κάπως έτσι, με αυτή την εναλλαγή, κρατιούνται ανοικτά ακόμη», υποστήριξαν και μιλώντας με παραδείγματα πρόσθεσαν: Τα τελευταία πέντε χρόνια έβαλαν λουκέτο: Ένα στον Ίασμο, ένα στη Διαλαμπή, ένα στην Αμβροσία, ένα στη Νέα Καλλίστη, ένα στο Παλλάδιο, ένα στο Φανάρι κ.ο.κ.

Οκτώ συνολικά πρατήρια λειτουργούν ακόμη στην ίδια περιοχή, κατά μήκος της Ε.Ο Κομοτηνής Ίασμος Αμαξάδες, όπως δήλωσε ο Σ.Μ., ιδιοκτήτης πρατηρίου. «Ιδιωτικές εγκαταστάσεις, οικογενειακές επιχειρήσεις», τόνισε και στάθηκε στο περιορισμένο κέρδος και στη μειωμένη κατανάλωση των τελευταίων δεκατριών χρόνων. «Λόγω της γειτνίασης με τη Βουλγαρία δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν φθηνότερα καύσιμα στη χώρα αυτή», εξήγησε. Συνάδελφοί του, κάνουν λόγο για πτώση της κίνησης στο μισό, από το άνοιγμα και τη λειτουργία του Κάθετου Άξονα και μετά.

Ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων στέκονται στην ανάγκη κατάργησης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα «σε μια περιοχή», που όπως είπαν: “Είναι τόσο κοντά σε μια άλλη χώρα, όπου η τιμή των καυσίμων είναι πενήντα κι εξήντα λεπτά κάτω”.

Σχολιάζοντας δε τη συμπεριφορά των πελατών τους και τις αλλαγές που έχουν προσθέσει τα χρόνια μίλησαν για πελάτες: «Πιο γκρινιάρηδες, πιο συγκρατημένους στην προμήθεια, αλλά και «εξίσου κολλημένους με το αυτοκίνητό τους». Όσον αφορά στο σημείο της δουλειάς που τους θλίβει, όπως λένε, είναι που «αναγκάστηκαν να χάσουν συνεργάτες, εργαζόμενους τους, λόγω του περιορισμένου κέρδους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος