Ροδόπη: Λίγα αλλά εξαιρετικής ποιότητας τα καπνά της Οργάνης

Ζυγίζουν και πακετάρουν τα καπνά τους οι κάτοικοι του Ορεινού Όγκου. Ο χειμώνας δεν είναι βαρύς κι αυτό διευκολύνει τις προσπάθειές τους σε μια χρονιά με θετικά κι αρνητικά μηνύματα.

Στέκονται στην πολύ καλή ποιότητα και στη μειωμένη ποσότητα σε σχέση με πέρσι. Υπολογίζουν το κέρδος τους ακούγοντας ευχάριστα την μικρή αύξηση των τριάντα – σαράντα λεπτών σε μια εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη, λόγω του καλλιεργητικού κόστους. Μιλώντας σήμερα στο www.ertnews.gr σημειώνουν ότι από τα τεσσεράμισι (4,5) ευρώ πέρσι φέτος θα πωλήσουν πέντε (5) ευρώ, μια μικρή «ανάσα» σε μια χρονιά δύσκολη.

«Είναι ποιοτικά τα καπνά, μικρή η ποσότητα» υποστηρίζουν κι εξηγούν ότι: «Το πρόβλημα με τις ασθένειες φέτος ήταν μεγάλο».

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν την περίοδο του χειμώνα: Οι καλές καιρικές συνθήκες ανησυχούν τους καλλιεργητές, ευνοούν τους κτηνοτρόφους, που εξακολουθούν, παρά τις δυσκολίες του χώρου τους, να διατηρούν τις μικρές κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Χειμώνας, όμως, για τους νέους ορεσίβιους κατοίκους σημαίνει και μετανάστευση για εργασία στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία και στην Ολλανδία. «Τα χωράφια είναι λίγα» λένε, “τα μεροκάματα αυτή την περίοδο δυσεύρετα” ,έτσι μόνος δρόμος, η φυγή για την ενίσχυση των οικογενειών τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος