Ροδόπη: Κρατούν τιμόνι και παρατηρούν την οδηγική συμπεριφορά των άλλων

Κρατούν τιμόνι από τις έξι το πρωί και κάνουν καθημερινά δρομολόγια εντός της πόλης έως αργά το βράδυ. Οδηγοί των mini bus, που βρίσκουν την πόλη της Κομοτηνής «πολύ εύκολη» για τη δουλειά τους, τους άλλους οδηγούς, όμως, «βιαστικούς” και σε αρκετές περιπτώσεις “απρόσεχτους».

Μιλώντας στο www.ertnews.gr σημειώνουν ότι τις περισσότερες φορές συναντούν στην καθημερινότητά τους τη «βιασύνη» προσωποποιημένη στην οδηγική συμπεριφορά των άλλων οδηγών. Κάτοχοι ΙΧ, μοτοσυκλετών, ποδηλάτων ή φορτηγών οχημάτων που «παρκάρουν για λίγο» εμποδίζοντας,ωστόσο, τη διέλευσή τους και άλλες φορές πάλι «παραβιάζουν φωτεινούς σηματοδότες και πινακίδες σήμανσης» επειδή «νομίζουν ότι προλαβαίνουν».

Περισσότερο προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους οι πεζοί, χωρίς να λείπουν όπως λένε και αυτοί που «δεν προτιμούν πάντα τις διαβάσεις». Όσον αφορά στις γειτονιές που επιλέγουν εντός πόλης; Σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις. Ωστόσο, όταν ένα δρομολόγιο «έχει αέρα, τότε ακόμη καλύτερα» λένε κι εξηγούν ότι οι μακρινές αποστάσεις εκτός κέντρου και όχι σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής δημιουργούν την αίσθηση της κίνησης στους ίδιους.

Τέλος, όσον αφορά στη συμπεριφορά των ίδιων των επιβατών; Όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr «θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν περισσότερο τα mini bus στις μετακινήσεις τους, πράγμα το οποίο δεν κάνουν» προσθέτοντας ότι: «Λόγω του κόστους των καυσίμων και της έλλειψης χώρου στάθμευσης σε αρκετά σημεία της πόλης τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός τους ». Οι μικρές αποστάσεις από το κέντρο έως και τις πιο απομακρυσμένες γειτονιές οδηγεί πολλούς στο να επιλέγουν το περπάτημα. Ωστόσο, ηλικιωμένοι, μητέρες με μικρά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες απομακρυσμένων γειτονιών κι εργαζόμενοι σε απομακρυσμένα στρατόπεδα είναι οι καθημερινοί τους επιβάτες. Τι σχολιάζουν; Θετικά την τήρηση των χρόνων κατά τις αναχωρήσεις. Αρνητικά, το κόστος. «Κάθε μήνα μόνο το κόστος των καθημερινών μετακινήσεων συνολικά συμπληρώνεται ένα υπολογίσιμο ποσό» λένε και σημειώνουν ότι «με το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά είναι αναγκασμένοι πια όλα να τα μετρούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος