Ροδόπη: Κλείνουν το χειμώνα τις επιχειρήσεις λόγω του υπερβολικού κόστους λειτουργίας

Βάζουν προσωρινό λουκέτο στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τα έξοδά τους οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης κι αναψυχής σε οικισμούς της Ροδόπης, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους.

Με τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος ήδη στα ύψη και την έλευση του χειμώνα προ των πυλών πολλοί είναι εκείνοι οι ιδιοκτήτες που προτιμούν να αναστείλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους – ταβέρνες , καφενεία, ουζερί – προσδοκώντας ευνοϊκότερες συνθήκες την άνοιξη.

Όπως τονίζει στο ertnews.gr ο Γιώργος Τζουγκρανάς από τα Παγούρια Ροδόπης κλήθηκαν να πληρώσουν διπλάσια ποσά σε σχέση με πέρσι για το ίδιο ηλεκτρικό ρεύμα που κατανάλωσαν. Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι αναγκασμένοι να προμηθεύονται τα προϊόντα που καταναλώνουν στα καταστήματά τους σε τιμές «υψηλότερες από κάθε άλλη φορά». Προϊόντα όπως: Ελαιόλαδο, πατάτες, άλευρα κ.α.

Η δε κάλυψη της θέρμανσης την περίοδο του χειμώνα με την αγορά της ξυλείας και του pellet κοστοβόρα όσο ποτέ απομάκρυνε την προοπτική συνέχισης της λειτουργίας τους και τη χειμερινή περίοδο. Διάστημα κατά το οποίο εκ των πραγμάτων η κίνηση είναι μειωμένη στους οικισμούς λόγω των λιγοστών κατοίκων που παραμένουν σε αυτούς, άνθρωποι συνήθως ηλικιωμένοι, με μετρημένες, σχεδόν μηδαμινές, εξόδους για διασκέδαση.

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας είναι πραγματικό πολύ δύσκολο να έρχονται όλες αυτές οι ανατιμήσεις» δήλωσαν στο www.ertnews.gr ασχολούμενοι στο χώρο σημειώνοντας με νόημα ότι η μικρή πελατεία “χάνεται” μετά την παρέλευση των 15 πρώτων ημερών από την καταβολή μισθών και συντάξεων, έτσι θα ήταν αναγκασμένοι να λειτουργούν τα καταστήματά τούς δέκα και δώδεκα ώρες το 24ωρο, χωρίς έσοδα. “Περιμένοντας του πελάτες που δεν θα ερχόταν και καταβάλλοντας όλα αυτά τα ποσά για τη λειτουργία των χώρων θα αποκτούσαμε ψυχολογικά προβλήματα στο τέλος” αναφέρουν χαρακτηριστικά περιγράφοντας το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνταν με τα καταστήματά τούς ανοιχτά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος