Ροδόπη: Κινητικότητα στα πολιτικά κόμματα λόγω της κάλπης

Τρεις τρόπους: 1) επένδυση στην εμπειρία 2) γυναικείο ακροατήριο. 3) ηλικιακή ανανέωση.

Κινητικότητα στο χώρο της Ροδόπης με την πολιτική σκηνή να έχει «ζεσταθεί» για τα καλά και τους υποψηφίους ένας μετά τον άλλον να κατοχυρώνουν θέσεις στα ψηφοδέλτιά τους. Μαζί με τις επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών δρομολογείται και η κινητοποίηση των «μηχανισμών» των κομμάτων.

Έτσι, μέχρι τώρα στον προγραμματισμό των επισκέψεων στη Ροδόπη έχουν ενταχθεί αυτή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ιδίου κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου, αλλά και λοιπών προβεβλημένων στελεχών.

Κύριο βάρος στην «εξωστρέφεια» των κομμάτων και στο πλησίασμα του κομματικού ακροατηρίου θα σηκώσουν οι υποψήφιοι βουλευτές και τα επιτελεία τους. Μετά από καιρό από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση οι μηχανές τους ξαναζεσταίνονται.

Επισκέψεις σε οικισμούς της Ροδόπης, πλησίασμα των επαγγελματικών ομάδων και συμμετοχή σε συζητήσεις για τα καίρια προβλήματα του τόπου «έρχονται» στην κορυφή της ατζέντας τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή τοπικές και κεντρικές ηγεσίες ποντάρουν στην δυναμική των ψηφοδελτίων, στην ενίσχυσή τους και φροντίζουν γι αυτό κυρίως με τρεις τρόπους: 1) επένδυση στην εμπειρία, 2) γυναικείο ακροατήριο, 3) ηλικιακή ανανέωση.

Έτσι, «βάρος» καλούνται να σηκώσουν οι γυναίκες (υποψήφιες και ψηφοφόροι), οι νέοι (λόγω της ψήφου των άνω των 17 ετών). Οι εύστοχες επιλογές θα εξασφαλίσουν την προσδοκώμενη ενίσχυσή τους μαζί και την αύξηση των ποσοστών τους. Στη Ροδόπη κρίσιμη μάζα παραμένουν οι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι, η προσέγγιση των οποίων καθορίζει πάντα πολλά στις εκλογικές αναμετρήσεις.

ΕΡΤ Κομοτηνής: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος