Ροδόπη: Κινητές Μονάδες Υγείας για εμβολιασμούς σε απομακρυσμένους οικισμούς

Με Κινητές Μονάδες Υγείας θα γίνουν οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένους οικισμούς της Ροδόπης σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Όπως δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Ροδόπη το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης στην περιοχή είναι χαμηλότερο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΚΥ Κομοτηνής, όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία, δεν παρέλειψε να ζητήσει την στήριξη των δημάρχων της περιοχής ώστε να πεισθούν όσοι ακόμη δεν έχουν πεισθεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του Covid. «Σημασία έχει να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιασθούν» είπε χαρακτηριστικά μετά από συνάντηση που είχε με την διοικήτρια του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, την κα Μάγδα Γιαμουστάρη και τους δημάρχους Κομοτηνής και Μαρωνείας Σαπών, κ.κ. Ι. Γκαράνη και Κ.Χαριτόπουλο, αντίστοιχα.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης και η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ Ειρήνη Χατζοπούλου, καθώς και στελέχη του Υπουργείου.

Οι εμβολιασμοί στη Ροδόπη
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ροδόπη έχουν πραγματοποιηθεί 74.305 εμβολιασμοί (+918 την 08/07/2021), 43.073 (+500 την 08/07/2021) κάτοικοι της περιοχής έκαναν την πρώτη δόση και 33.523 (+468 την 08/07/2021) και την δεύτερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος