Ροδόπη: Κενά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών λόγω αμέλειας των γονιών

Έκκληση στους γονείς να μην αμελούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών τους απευθύνει η διευθύντρια της παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο».

Όπως τόνισε σήμερα 2-12-2022 στο www.ertnews.gr η κα Καρανικολάου, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι γονείς που αμελούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα και να οδηγήσουν τα παιδιά τούς στους ειδικούς για να τους πραγματοποιήσουν.

Όπως δήλωσε η κα Καρανικολάου η πανδημία και η δίχρονη αναγκαστική ανάπαυλα του κορονοϊού απομάκρυνε πολλούς γονείς από τους παιδίατρους και τον προγραμματισμό των εμβολιασμών.

«Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως είναι ασφαλής κι αποτελεσματική μέθοδος προστασίας των νηπίων και των παιδιών από ορισμένες μολυσματικές ασθένειες.

Παράλληλα, προέτρεψε “να συνεχίσουν οι γονείς να έχουν επαφή με τους παιδίατρους τους προγραμματίζοντας σωστά τα εμβόλια που πρέπει να γίνονται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού τους, αλλά και ακολουθώντας πιστά τον προγραμματισμό”.

Κι, όμως, παρά τις προτροπές για το αυτονόητο ακόμη και στη Ροδόπη, και μετά τα δύο χρόνια κορονοϊού πιο έντονα, πολλά παιδιά δεν εμβολιάζονται με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από ασθένειες που θα μπορούσαν να απειλήσουν και την ίδια τους τη ζωή, όπως και τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος