Ροδόπη: Κάτοικος στο Φανάρι

«Δεν πάμε πολύ καλά φέτος» δηλώνει η Αναστασία Δόντσου, κάτοικος Φαναρίου αφουγκραζόμενη τους συγχωριανούς της στο πιο τουριστικό μέρος της Ροδόπης, στο Φανάρι. «Όλοι είναι πολύ «σφιγμένοι»» προσθέτει και στο ερώτημά μας “ποιά είναι τα μηνύματα που παίρνει από τις κρατήσεις;” απαντά: Βλέπουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για τον Ιούλιο.

Ροδόπη: Κάτοικος στο Φανάρι
Η κα Τασούλα Δόντσου με την κόρη της και μια συγχωριανή της

Εκτός από τους γείτονες Βούλγαρους ενδιαφέρον δείχνουν για το Φανάρι κάτοικοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής που έρχονται στη Θάλασσα και φεύγουν, όσοι από αυτούς δεν έχουν εξοχικό στην περιοχή. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-7-2021) η κα Τασούλα Δόντσου εκφράζει την μη ικανοποίησή της  από την προβολή που γίνεται στον τόπο της. «Δεν μπορώ να πω ότι έγινε ιδιαίτερη προβολή» λέει και σημειώνει ότι η Regatta ήταν μια καλή κίνηση αλλά , όπως επισημαίνει, «Το Φανάρι δεν ακούστηκε, μόνο ο Δήμος Κομοτηνής» εννοώντας πώς πάντα θα πρέπει να γίνεται αναφορά στην Τοπική Κοινότητα. «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να προβάλλεται το Φανάρι» λέει και προσθέτει ότι οι περισσότεροι από τους ασχολούμενους με τον τουρισμό έκαναν ανακοινώσεις και προσπάθησαν ιδιαίτερα.

Όσον αφορά στο κόστος που καλούνται να καταβάλουν όσοι επιλέξουν το Φανάρι για τις Διακοπές τους; «Είναι μια επιλογή για όλα τα βαλάντια. Έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια, έχει ξενοδοχεία, έχει ό,τι χρειαστεί κανείς».

Τέλος, προτρέπει  τους υπευθύνους να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί ο κόσμος να περιηγείται. «Δεν αρκούν μόνο οι παραλίες, ο κόσμος χρειάζεται νέες επιλογές. Να περιηγείται στη λίμνη, να παρατηρεί πουλιά. Ο τουρισμός να «πάει» και αλλού, να μην είναι μόνο καφετέριες και ταβέρνες. »
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος