Ροδόπη: Κανόνας η εγκατάλειψη σκύλων και συνεχείς οι ρίψεις φολών

Την αναγκαιότητα καταγραφής των ζώων συντροφιάς (σκύλοι, γάτες), που φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση, καθώς και των ιδιοκτητών τους τονίζουν οι φιλόζωοι της Κομοτηνής ζητώντας τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων σε δημότες, κατοίκους οικισμών, κυνηγούς και κτηνοτρόφους για ανεπιτήρητους και ατσιπάριστους σκύλους.

Όπως τονίζουν, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση), παρά το γεγονός ότι υπάρχει η Νομοθεσία, δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα και να εγκαταλείπονται και να αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων ζώων. «Δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, παραμένει μεγάλος ο αριθμός των αδέσποτων στους δρόμους εντός και εκτός πόλης, δεν εφαρμόζεται η Νομοθεσία», δήλωσε στο ertnews.gr ο Μάκης Σαλασίδης από τον Σύλλογο «Φίλοι αδέσποτων Κομοτηνής».

Όπως είπε οι έλεγχοι θα πρέπει να συνεχιστούν πόρτα – πόρτα ώστε να διαπιστωθεί αν ο κάθε ιδιοκτήτης έχει τα ζώα συντροφιάς τσιπαρισμένα ή όχι. Μάλιστα σε αυτό το σημείο τόνισε τη διαβεβαίωση της Α.Δ. Ροδόπης ότι σε συνεργασία με το Δήμο μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν τους ελέγχους.

«Είναι εφικτό να λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα για αυτό το λόγο καλούμε το Δήμο να αναλάβει δράση», δήλωσε ο κος Σαλασίδης. Όπως είπε «ασταμάτητα στα χωριά ασυνείδητοι προβαίνουν στη ρίψη φολών», σημειώνοντας ότι η τακτική αυτή αποτελεί ένδειξη βαρβαρότητας και όχι δείγμα πολιτισμού. Καλώντας δε και τους κατοίκους στην πόλη και τους οικισμούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι είναι κανόνας και όχι εξαίρεση η εγκατάλειψη σκύλων, ιδιαίτερα έντονο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια καταλήγοντας με τη σημείωση ότι: «Τα αυξημένα περιστατικά εγκατάλειψης είναι και απόρροια της έλλειψης ελέγχων, αλλά γνώρισμα της έλλειψης παιδείας και πολιτισμού από τους ιδιοκτήτες τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος