Ροδόπη: Καμπανάκι κινδύνου για τις υπαίθριες σφαγές ζώων

«Καμπανάκι κινδύνου» από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. , καθώς, όπως σημειώνει στο ertnews.gr ο διευθυντής, Νίκος Φωτεινιάς, τα ζώα θα πρέπει υποχρεωτικά να σφάζονται στα σφαγεία και όχι στους χώρους εκτροφής και φροντίδας τους από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.

Παλιότερα, οι περιπτώσεις αυτές ήταν περισσότερες. Τα τελευταία χρόνια όχι. Είναι ζήτημα εάν σε κάθε οικισμό έχουν μείνει δύο – τρεις τέτοιες. «Θα πρέπει να οδηγούνται στο σφαγείο ακόμη και για το ένα», είπε ο κος Φωτεινιάς και παράλληλα σημείωσε ότι έτσι εξασφαλίζουν τον έλεγχο από τον κρεοσκόπο για να γνωρίζουν τι συμβαίνει, καθώς δεν καταναλώνει μόνο ο νοικοκύρης, αλλά όλοι όσοι κάθονται στο εορταστικό τραπέζι.

Μάλιστα χαρακτήρισε δύσκολη την όλη διαχείριση ακόμη και για ένα σφάγιο, σημειώνοντας τα εγκεκριμένα σφαγεία ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για το αν πληρούν τους υγειονομικούς κανόνες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν φέρει στην επιφάνεια κάποια παράνομη εισαγωγή, ή αλλοιωμένο κρέας από τρίτη χώρα, παρά μόνο ευρωπαϊκή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος