Ροδόπη: Καλοκαιρινό ταμείο για την αγορά της Κομοτηνής

Αρχές Σεπτεμβρίου και η κίνηση στους δρόμους, στα καταστήματα και στις εμπορικές οδούς της Κομοτηνής μαρτυρά σήμερα Σάββατο την επιστροφή των παραθεριστών της παραλιακής ζώνης της Ροδόπης στην πόλη. Με τους καταστηματάρχες να μετρούν ακόμη πολύ λίγες τέτοιες ευκαιρίες να ξεπουλήσουν τα καλοκαιρινά τους είδη συνεχίζουν με προσφορές και (άτυπες) εκπτώσεις.

Ροδόπη: Καλοκαιρινό ταμείο για την αγορά της ΚομοτηνήςΤο δικό τους ταμείο του καλοκαιριού και της μακράς εκπτωτικής περιόδου που επίσης προηγήθηκε κάνουν οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι των εμπορικών καταστημάτων της Κομοτηνής. Δραστηριοποιούμενοι στο χώρο της ένδυσης, της υπόδησης, αλλά και της εμπορίας ειδών οικιακής χρήσης κατέγραψαν κίνηση στους εμπορικούς δρόμους, αλλά, όπως λένε στο www.ertnews.gr : «Περιορισμένη κατανάλωση στις επιχειρήσεις τους» κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για ένα «ήσυχο» εμπορικά «καλοκαίρι».

Ένα καλοκαίρι «ίδιο» ή «λίγο καλύτερο από το περσινό», όπως λένε που τους «χάρισε μετρημένες «ανάσες»», ικανές, ωστόσο, να τους βοηθήσει μετά από μια δύσκολη -2,5 χρόνων- συγκυρία λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του εισαγόμενου πληθωρισμού.
Μένοντας στην αγοραστική δύναμη, όπως αυτή καταγράφτηκε τους τρεις θερινούς μήνες στα καταστήματα της Κομοτηνής, σημειώνουν ότι υπήρξαν καταναλωτές τριών κυρίως κατηγοριών: Ντόπιοι Ροδοπίτες, επισκέπτες από τις γειτονικές πόλεις και λίγοι Βούλγαροι και Ρουμάνοι διερχόμενοι τουρίστες.
Όσον αφορά στην περίοδο που ανοίγεται μπροστά τους; Η έλευση των φοιτητών προσδοκούν ότι θα σταθεί ικανή να αυξήσει την κινητικότητα με τη μεγάλη, όπως λένε, αγωνία να παραμένει: αυτή του χειμώνα. «Λόγω των αυξήσεων, υπάρχει ανησυχία, που γίνεται μεγαλύτερη εξ αιτίας του ενεργειακού κόστους» λένε ευχόμενοι για πρώτη φορά στα χρόνια τα εμπορικά που δραστηριοποιούνται «να διαψευστούν», όπως σημειώνουν «από την πραγματικότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος