Ροδόπη: Ικανοποιητική κίνηση στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

Κίνηση σημειώνεται στο χώρο των πρατηριουχούχων ιδιοκτητών υγρών καυσίμων με την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης.

Θέλοντας να προλάβουν νέα αύξηση των τιμών και φοβούμενοι ακόμη πιο δυσάρεστες εξελίξεις δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της Ροδόπης που έσπευσαν να κάνουν τις προμήθειες τους. Με το πετρέλαιο να πωλείται 1,40 και 1,42 ευρώ το λίτρο.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, ο κόσμος ξεκίνησε να προμηθεύεται» δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιοκτητών Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ροδόπης και σημειώνουν ότι εκείνο που φοβούνται είναι οι δυσμενείς εξελίξεις. Παράλληλα, όπως τονίζουν στο www.ertnews.gr δέλεαρ αποτελεί και η επιδότηση του πετρελαίου.

Όσον αφορά στην πορεία της τιμής, όπως τονίζουν, πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει. «Υπάρχει επάρκεια» διαβεβαιώνουν ωστόσο προσθέτοντας ότι οι ποσότητες που προμηθεύονται μέχρι στιγμής οι καταναλωτές είναι μεγάλες, «πολύ καλύτερα από άλλες χρονιές» λένε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον ίδιο τον κλάδο; Από τα 110 πρατήρια υγρών καυσίμων το 2000 σήμερα, 22 χρόνια μετά, λειτουργούν τα 65. «Συγκυρίες» απαντούν οι εκπρόσωποι του Σωματείου εξηγώντας τη μείωσή του αριθμού και προσθέτουν: «Επιβολή κοστοβόρων φόρων απέτρεψαν πολλούς από το να συνεχίσουν να ασχολούνται. Παράλληλα, κάποιοι βγήκαν σε συνταξιοδότηση, ενώ άλλοι δεν άντεξαν τον ανταγωνισμό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος