Ροδόπη: Η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

“Τα σχέδια της κυβέρνηση για αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν πρόκειται να περάσουν!”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης του ΚΚΕ με αφορμή την έναρξη σήμερα της Εκπαίδευσης των 400 που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Καλώντας παράλληλα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να “δυναμώσουν τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, να ακυρώσουν με τους αγώνες τους για άλλη μια φορά τα σχέδια έντασης της καταστολής!”.

Η ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ Ροδόπης έχει ως εξής: “Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αγνοεί τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για μέτρα προστασίας της υγείας και της εξεταστικής τους, την ώρα που οι φοιτητικές εστίες Κομοτηνής δεν έχουν θέρμανση και πόσιμο νερό, που δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο για την κάλυψη των τεράστιων μορφωτικών κενών που υπάρχουν καθώς με ευθύνη τους ενάμιση χρόνο τα πανεπιστήμια ήταν κλειστά.

Την ώρα που η σήψη και η δυσωδία του “Πανεπιστημίου-επιχείρηση” ξεχειλίζουν από παντού, ακόμη και με καθηγητές που φέρονται να εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές και άλλες υποθέσεις κι εξακολουθούν να διδάσκουν… η κυβέρνηση επιλέγει να επιταχύνει το αυταρχικό μέτρο της “πανεπιστημιακής αστυνομίας” ξεκινώντας μάλιστα την εκπαίδευσή της στην Κομοτηνήκαι ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο-πλαίσιο που έχει στο στόχαστρο τις μορφωτικές ανάγκες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών.
Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των φοιτητών για ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν, ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν χωρούν στο Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της καταστολής. Οι φοιτητές έχουν απορρίψει στο δρόμο με τις κινητοποιήσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη στο σύνολό του!
Αυτές τις μέρες όμως πέφτουν για άλλη μια φορά και συνολικότερα οι μάσκες και σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και πρόσφατα όπου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πως «χρειάζεται (…) το μοντέλο που υπάρχει και σε άλλες χώρες, αστυνομική δύναμη, υπηρεσία, που είναι όμως πανεπιστημιακή, σε άμεση συνεργασία με το πανεπιστήμιο»!
Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να δυναμώσουν τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή, να ακυρώσουν με τους αγώνες τους για άλλη μια φορά τα σχέδια έντασης της καταστολής!
“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος