Ροδόπη: Η ΟΕΒΕΣ για την ύδρευση στη Μαρώνεια, στον Πλατανίτη και στον Ίμερο

Στο θέμα της ύδρευσης στις περιοχές Μαρωνείας, Πλατανίτη και Ιμέρου αναφέρονται με ανακοίνωσή τους τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων του Νομού Ροδόπης και το Σωματείο Ζυθεστιατόρων Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας. “Πληροφορηθήκαμε, ότι στις περιοχές Μαρωνείας, Πλατανίτη και Ιμέρου, το νερό του δικτύου είναι ακατάλληλο προς πόση, αλλά και για γενική χρήση. Πέραν αυτής της ενημέρωσης, δεν γνωρίζει κανένας τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως και τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης του παραπάνω προβλήματος” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι: “Στην περιοχή αυτή εκτός από τα νοικοκυριά, ειδικά τώρα τη θερινή περίοδο επιχειρούν πολλά καταστήματα κυρίως εστίασης και τουρισμού, όπου το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους” και επισημαίνεται ότι: “Ήδη μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη χθεσινή ανακοίνωση, υπάρχουν ακυρώσεις κυρίως στο χώρο της εστίασης. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα χτύπημα στην οικονομική ζωή του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών επιπλέον των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία”.

Τα δύο ΔΣ καλούν “κάθε υπεύθυνο φορέα να ενημερώσει αναλυτικά για το τι ακριβώς συμβαίνει, για την επικινδυνότητα της κατάστασης και το χρονοδιάγραμμα μέχρι να λάβει τέλος η περιπέτεια. Επίσης ζητούμε άμεσα μέτρα στήριξης των οικείων επιχειρήσεων από το Δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να μη διασαλευθεί η συνέχειά τους”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε τον επαγγελματικό κόσμο της πληγείσης περιοχής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος