Ροδόπη: Η Κομοτηνή και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μέσα από τα μάτια των πρωτοετών φοιτητών της Νομικής Σχολής

Εκτιμούν την «απουσία επεισοδίων» και τις «κοντινές αποστάσεις» σπουδάζοντας στην Κομοτηνή. «Σε σχέση με αυτά που βλέπουμε» λένε στο ertnews.gr κι αναφέρονται σε όσα κατά καιρούς προβάλλονται από τις τηλεοράσεις κι αφορούν σε περιπτώσεις παραβατικότητας εντός των Πανεπιστημίων.

Φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΠΘ, πρωτοετείς στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, που είδαν πεντακόσιους συμφοιτητές τους στις πρώτες μέρες και τώρα ανταμώνουν καθημερινά στο ίδιο αμφιθέατρο με διακόσιους.

«Όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύουν», δηλώνουν και σπεύδουν να σημειώσουν: «Το πρόγραμμα μας δεν μας επιτρέπει πολλές απουσίες, ωστόσο, δεν έχουν πολλοί την ίδια ευχέρεια, να παρακολουθούν δηλαδή καθημερινά, να είναι παρόντες και παρούσες, κάποιοι εργάζονται, κάποιοι έχουν άλλου είδους υποχρεώσεις, κάποιοι άλλοι έρχονται μόνο στις εξετάσεις».

Συνεπείς στο πρόγραμμά τους τους βλέπουμε καθημερινά στις στάσεις των αστικών, έτοιμους και έτοιμες να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής τους. Μιλούν για τον «λίγο ελεύθερο χρόνο λόγω διαβάσματος» και αμέσως γελούν προσθέτοντας ότι δεν λείπουν συναντήσεις με συμφοιτητές τους, αλλά και η νυχτερινή διασκέδαση.

Όσον αφορά στα έξοδα σπουδών; «Είναι πολλά» απαντούν και μιλούν για «ενοίκιο, ρεύμα, θέρμανση, φαγητό, κοινόχρηστα και έξοδα μετακίνησης, σύνολο 800 ευρώ». Ειδικά για τα τελευταία αποκαλύπτουν ότι μειώνουν τις πολλές επισκέψεις όσο πιο πολύ μπορούν, τρώνε στη λέσχη, αλλά και «τιμούν δεόντως τα τάπερ της μαμάς». Και δεν ξεχνούν να ζητήσουν στήριξη του ΔΠΘ και ενίσχυσή του για να συνεχιστούν τα προγράμματα παροχών προς τους φοιτητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος