Ολοένα και περισσότερους φίλους αποκτά η τοπική κουζίνα της Θράκης κυρίως τις ημέρες των εορτών.
Οι πασχαλινές γιορτές αποτελούν πάντα μια καλή αφορμή για γνωριμία με τον τόπο. Το αρνάκι στη γάστρα, το κοκορέτσι, ο τζιγέρο-σαρμάς και η μαγειρίτσα έχουν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι της νοικοκυράς, αλλά και σε δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης της Ροδόπης . Πεντακόσιες (500) συνολικά επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης και της αναψυχής στη Ροδόπη. Οι1500 έως 2000 συνολικά εργαζόμενοι – απασχολούμενοι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ζυθεστιατορίων Ανέστη Βαφειάδη στηρίζουν και στηρίζονται από τους ντόπιους που παραδοσιακά αξιοποιούν τις μέρες της λαμπρής για να μαζευτούν γύρω από ένα πασχαλινό τραπέζι, αλλά και τους λιγοστούς πλην, όμως, σταθερούς επισκέπτες. «Λίγοι, αλλά ακόμη και από την Κρήτη» όπως ανέφερε. Όπως είπε ο κος Ανέστης Βαφειάδης η προσδοκία είναι μεγάλη για κίνηση τις ημέρες της Λαμπρής, ωστόσο, παραδοσιακά ντόπιοι, συγγενείς και φίλοι είναι αυτοί που στηρίζουν περισσότερο. Κύριο αίτημα η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που ανάλογα με την επιχείρηση κυμαίνεται από 600 έως 800 και 1000 ευρώ. «Εμπόδιο» που καλούνται συχνά να υπερπηδήσουν η έλλειψη ρευστότητας με τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού να αποτελεί λύση. Επιδίωξη των επαγγελματιών η στελέχωση των συνδυασμών στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις για την καλύτερη εκπροσώπηση του χώρου τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος