Ροδόπη: Η ΕΛΜΕ για την παραμονή νεοδιόριστων

Την αντίθεσή τους στην «παραμονή νεοδιόριστων στη θέση τοποθέτησής τους για δύο χρόνια» ζητούν με ανακοίνωση ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ροδόπης, οι κ.κ. Μιχάλης Βασιλειάδης και Βαγγέλης Λίτσος εκφράζοντας την ανησυχία τους σε συνθήκες όπως τονίζουν “δύσκολες” λόγω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

“Ο πολυπόθητος διορισμός νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συναδέλφων μας σε συνθήκες δύσκολες, στην υγειονομική και οικονομική κρίση, και για αυτό το λόγο εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το σημείο της υπουργικής απόφασης με αριθμ. 93395/Ε1/28-7-2021 (ΦΕΚ 41/τ. ΑΣΕΠ/29.7.2021, ΑΔΑ: 6ΖΖ946ΜΤΛΗ-ΟΗΞ) στην οποία αναφέρεται το εξής: «Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177).»” αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι: “Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αλλά και της ΕΛΜΕ Ροδόπης έχουν επανειλημμένως επισημάνει ότι η υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για 2 χρόνια στην θέση τοποθέτησής τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αυτούς, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση. Θεωρώντας ως δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχουν διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις ειδικότητες, αιτούμαστε την μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.”
Και η ανακοίνωση καταλήγει με τη σηημείωση: “Ελπίζουμε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά και η ευαισθησία και ότι θα εισακουστεί το δίκαιο αυτό αίτημα από την ηγεσία του Υπουργείου. Η κοινωνική ανάγκη για την αλλαγή αυτής της απόφασης είναι τεράστια και επιτακτική”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος