Ροδόπη: Γυναίκες του ΔΡΩ στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών

Σήκωσαν τα μανίκια τους κι εργάστηκαν εντατικά για δύο μήνες. Αξιοποίησαν κάθε υλικό που θα μπορούσε στα χέρια τους με έμπνευση και φαντασία να φανεί χρήσιμο. Και σχεδίασαν λεπτό προς λεπτό στον ελεύθερο χρόνο τους: στολίδια, χειροτεχνίες που «μεταμορφώνουν» κάθε γωνιά.

Εργαζόμενες γυναίκες, νοικοκυρές, μα πάνω από όλα μέλη του «Δρώ». Βρέθηκαν γύρω από ένα τραπέζι για πολλές ώρες και κατάφεραν ένα μικρό θαύμα: Εκατοντάδες μικρές και μεγάλες χειροτεχνίες έτοιμες για πώληση.

Στις 16 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία των Σαπών θα παρουσιάσουν στο κοινό της περιοχής ό,τι με αγάπη και πολύ μεράκι δημιούργησαν. «Από τα έσοδα των πωλήσεων θα στηρίξουμε οικογένειες της περιοχής μας που έχουν ανάγκη» ανέφερε σήμερα 30-11-2022 στο www.ertnews.gr η κα Σοφία Κουκουζέλη, γραμματέας του Συλλόγου. Παράλληλα, σημείωσε ότι στις 18 θα ανέβασουν πάλι για τον ίδιο σκοπό και χριστουγεννιάτικη παράσταση.

Οι προσπάθειες των μελών του ΔΡΩ πάντα βρίσκουν αποδέκτες, όπως σημείωσε η γραμματέας του Συλλόγου, «ο κόσμος εξακολουθεί να συγκινείται, να ανταποκρίνεται, να στηρίζει» δήλωσε και πρόσθεσε «Όπως εξακολουθεί να έχει ανάγκη».

Ανάγκες που με τη Βοήθεια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην περιοχή τις εντοπίζουν και αθόρυβα αλλά ουσιαστικά προσπαθούν να τις καλύψουν. «Να επουλώσουμε πληγές όλοι μαζί σε καιρούς δύσκολους» όπως χαρακτηριστικά λένε στο μικρό τούς εργαστήρι και εξακολουθούν να δημιουργούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος