Ροδόπη: Για τις απόπειρες εξαπάτησης επαγγελματιών από επιτήδειους ενημερώνει το ΕΒΕΡ

Απόπειρες εξαπάτησης επαγγελματιών της περιοχής από επιτήδειους γνωστοποιεί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Τις τελευταίες μέρες, λαμβάνουμε καταγγελίες για περιστατικά παράνομων δραστηριοτήτων από κάποιους που στόχο έχουν να εξαπατήσουν επαγγελματίες και να τους αποσπάσουν χρήματα».

Ροδόπη: Για τις απόπειρες εξαπάτησης επαγγελματιών από επιτήδειους ενημερώνει το ΕΒΕΡ
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κος Αντώνης Γραβάνης

Όπως εξηγεί  το ΕΒΕΡ  οι επιτήδειοι  προσποιούνται δια τηλεφώνου γνωστούς επιχειρηματίες της περιοχής (κυρίως ξενοδόχους) και ζητούν στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς και τραπεζικές κάρτες, “δήθεν με σκοπό να καταθέσουν χρήματα για υπηρεσίες που ζητάνε από τους επαγγελματίες. Επικαλούνται διαδικασίες που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο, όπως μεταφορά χρημάτων από Viva Wallet, και με πειστικό τρόπο παρασύρουν τους πολίτες που τους δίνουν τα απαραίτητα τραπεζικά στοιχεία για να τους αποσπάσουν χρήματα”.

Όπως αναφέρει το ΕΒΕΡ, «Προφανώς πρόκειται για επιτήδειους και έμπειρους απατεώνες με πειθώ που γνωρίζουν τρόπους για να παραπλανούν τους πολίτες». Παράλληλα, συμβουλεύει τους επαγγελματίες να είναι προσεχτικοί καθώς «τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα”. Ήδη έχει προηγηθεί επώνυμη μαρτυρία από επαγγελματία. Το ΕΒΕΡ συνιστά σε όλους “να μην γνωστοποιούν για κανέναν λόγο αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και καρτών ή προσωπικά δεδομένα σε αγνώστους που μπορεί χρησιμοποιηθούν για να τους αποσπάσουν χρήματα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος