Ροδόπη: Για περιορισμένη προμήθεια οδοντιατρικών αναλώσιμων από τους ντόπιους Οδοντιάτρους μιλούν οι επαγγελματίες του χώρου

Παραμέληση της στοματικής υγιεινής, λόγω του υψηλού κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και στροφή σε φθηνότερες αγορές για την προμήθεια οδοντιατρικών αναλώσιμων «μαρτυρούν» οι πωλήσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και προμηθεύουν τα οδοντιατρεία της Ροδόπης.

Ροδόπη: Για περιορισμένη προμήθεια οδοντιατρικών αναλώσιμων από τους ντόπιους Οδοντιάτρους μιλούν οι επαγγελματίες του χώρουΗ ενεργειακή κρίση, αλλά και τα δώδεκα προηγούμενα χρόνια, έχουν αφήσει για τα καλά το «αποτύπωμά» τους στο χώρο μαζί και στις συνήθειες πελατών κι επαγγελματιών, όπως μαρτυρά η κίνησή που σημειώνεται. Έτσι, μπορεί η προμήθεια, όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr, να γίνεται «κανονικά», αλλά με «υψηλότερο κόστος», οι πωλήσεις τους, όμως, «σκαλώνουν».

«Το πρώτο τρίμηνο του 2020 σημειώθηκε μείωση κατά 80% από το καλοκαίρι του 2020 μπήκαμε σε “κανονικούς” ρυθμούς με μια μικρή μείωση και στη συνέχεια επανήλθαμε στην “κανονικότητα” μας: χαμηλές «πτήσεις», μετρημένες πωλήσεις» δήλωσαν στο www.ertnews.gr και σημείωσαν ότι το τελευταίο τρίμηνο σημειώθηκε επίσης μια επιπλέον μείωση 10%. Με το κλίμα της «στασιμότητας» να «αποκαλύπτει», όπως λένε, και την κατάσταση στο χώρο τους.

«Δυστυχώς», όπως υποστηρίζουν, «οι ντόπιοι θεράποντες δεν στηρίζουν τους ντόπιους επαγγελματίες στο χώρο μας, προμηθεύονται υλικά μακριά από τη Θράκη, φεύγει το χρήμα έξω, πολύ έξω» ανέφεραν χαρακτηριστικά μην κρύβοντας τον προβληματισμό τους για την τακτική αυτή που αποδυναμώνει, όπως λένε, ντόπιες μικρές επιχειρήσεις, οι περισσότερες οικογενειακές, στερεί εισόδημα από τους επίσης ντόπιους εργαζόμενους/ες βάζοντας εμπόδια σε οικογένειες σε καιρούς δύσκολους.

Όσον αφορά στο μέλλον των μικρών τους επιχειρήσεων; «Αβέβαιο», όπως αναφέρουν, συμπληρώνοντας πως «αν συνεχιστεί η στασιμότητα, τότε δεν θα τα καταφέρουν πολλοί από το χώρο τους» μην παραλείποντας να τονίσουν ότι χρειάζεται και «αλλαγή πλεύσης» από τα ίδια τα οδοντιατρεία της περιοχής, τόνωση δηλαδή των ντόπιων καταστημάτων- επιχειρήσεων και «όχι «γύρισμα της πλάτης» σε αυτά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος