Ροδόπη – Γ. Τζαμπαζλής: “Παγωμένες” οι πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

«Παγωμάρα» επικρατεί στις πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που σημειώνονται στις παραδόσεις και της διστακτικότητας που επικρατεί.

Όσα παραγγέλθηκαν το Νοέμβριο του 2021 θα παραδοθούν τον Ιανουάριο σημείωσε ο κος Γιώργος Τζαμπαζλής επαγγελματίας του χώρου προσθέτοντας: «Είναι πεσμένη η αγορά των καινούργιων, δεν υπάρχουν παραδόσεις και κινούνται μόνο όσοι διαθέτουν κάποιο απόθεμα». Προέβλεψε μάλιστα ότι «με την αγοραστική δύναμη πεσμένη κι χωρίς να δοθούν επιπλέον κίνητρα δύσκολα θα κινηθεί».
Αναφερόμενος στις μελλοντικές αγορές και στις τιμές που θα ισχύουν για τα καινούργια αυτοκίνητα μίλησε για: “νέες αυξήσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης” και εξήγησε «Ένα αυτοκίνητο που το 2000 έκανε 18.000 ευρώ, πωλείται τώρα 21.000 ευρώ και το 2023 θα πωλείται 22.500 ευρώ».

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν αυτοκίνητα 20ετίας
Σε ερώτηση για τη συχνότητα συντήρησης των αυτοκινήτων που κινούνται ήδη στους δρόμους σημείωσε: Πρώτον, ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων, αυτό αφορά και στα Ιδιωτικά ΙΧ και στα Επαγγελματικά. “Τα πιο πολλά που κινούνται στους ελληνικούς δρόμους είναι κακό συντηρημένα και ηλικίας 17, 18 και 20 ετών” είπε προσθέτοντας “Τα δε επαγγελματικά είναι ακόμη πιο παλιά γεγονός που θέτει ζητήματα ασφάλειας και ρύπανσης”.
Όσον αφορά στη συντήρησή τους; Και εδώ την τελευταία δεκαετία παρατηρείται ασυνέπεια. «Οι καθιερωμένοι και επιβαλλόμενοι έλεγχοι, οι συντηρήσεις και οι αντικαταστάσεις με καινούργια ανταλλακτικά ή ελαστικά, πηγαίνουν πίσω για την αποφυγή του κόστους» ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος