Ροδόπη- Γ. Τζαμπαζλής: Ο καλός καιρός φρέναρε τις παραγγελίες του πετρελαίου θέρμανσης

Οι καλές καιρικές συνθήκες αποθάρρυναν τους κατοίκους της περιοχής από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, οι αρχικές πρώτες παραγγελίες δεν είχαν εντυπωσιακή συνέχεια. Με την τιμή του πετρελαίου στο 1,40 ευρώ/λίτρο (πέρυσι η σεζόν είχε κλείσει στο 1,67) και την ενίσχυση των 25 λεπτών ανά λίτρο μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων ελπίζουν, ότι η συνέχεια, με τις νέες παραγγελίες που θα δοθούν, θα τους αποζημιώσει.

Ωστόσο, εκεί που συνεχίζουν να στέκονται προβληματισμένοι είναι για τις πωλήσεις του πετρελαίου κίνησης (λόγω του υπερβολικού κόστους 2,190), της βενζίνης (2,022), ομοίως και του φυσικού αερίου δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής που επιλέγουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους στη γειτονική Βουλγαρία. “Βάζουν στα ρεζερβουάρ τούς ποσότητα τόση όση απαιτείται για να φτάσουν στη γειτονική χώρα και στο πλησιέστερο βουλγαρικό πρατήριο φουλάρουν κι επιστρέφουν” δηλώνουν στο www.ertnews.gr ιδιοκτήτες πρατηρίων.

Με διάβημα του προς τους αρμόδιους υπουργούς το ΔΣ του Σωματείου Ιδιοκτητών Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ροδόπης είχε τονίσει καιρό πριν την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της διαρροής του συναλλάγματος που σημειώνεται με δυσμενείς επιπτώσεις για τις ντόπιες επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία, αλλά και την λήψη άμεσων μέτρων.

Διαρροή που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν συνυπολογίσει κανείς, όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr, ο κος Γιώργος Τζαμπαζλής μέλος του Σωματείου, τις αγορές – προμήθειες καπνικών ειδών κι αλκοόλ ή ακόμη κι άλλων προϊόντων που προμηθεύονται από τη γειτονική χώρα. Εξέφρασε μάλιστα την απαισιοδοξία του για το μέλλον του κλάδου που σε τοπικό επίπεδο αριθμητικά συρρικνώνεται έτσι από τα 110 πρατήρια υγρών καυσίμων το 2000 σήμερα, 22 χρόνια μετά, λειτουργούν τα 65.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος