Ροδόπη – Γ. Πατλάκας: Ο κορονοϊός κυκλοφορεί στην κοινωνία

Με επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο. Με τον κορονοϊό παρόντα και στη Ροδόπη «κάπου εκεί έξω να αναπαράγεται», όπως δηλώνουν οι γνώστες, και με σοβαρές «ρωγμές » στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας κυλά το φετινό καλοκαίρι.

Γ. Πατλάκας: Ένα στα τρια τεστ ανίχνευσης του κορονοϊου που γίνεται στο νοσοκομείο βγαίνει θετικό

Ροδόπη – Γ. Πατλάκας:  Ο κορονοϊός κυκλοφορεί στην κοινωνία
Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Γιώργος Πατλάκας

«Ο Covid «κυκλοφορεί» στην κοινωνία» δήλωσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Γιώργος Πατλάκας μιλώντας στο www.ertnews.gr και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο της Κομοτηνής νοσηλεύονται οκτώ (8) περιστατικά. «Αν είναι ήπιας μορφής τα περιστατικά που επιβεβαιώνονται με Covid, τα στέλνουμε σπίτι για ανάρρωση, εάν είναι βαριάς μορφής γίνεται η διακομιδή τους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης» ανέφερε προσθέτοντας πως το 1/3 των πολιτών που έρχονται με συμπτώματα στο Νοσοκομείο και υποβάλλονται σε PCR test βγαίνουν θετικά. «Η διασπορά έξω είναι πολύ μεγάλη, αλλά ευτυχώς τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια, ιδιαίτερα ήπια για τους νέους, που γίνονται, όμως,φορείς μετάδοσης » σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κο Πατλάκα δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας της Κλινικής Covid τον Αύγουστο. Ενδεχόμενο το οποίο θα επανεξεταστεί στις αρχές του Φθινοπώρου.

Όσον αφορά στο προφίλ των ασθενών με Covid που νοσηλεύονται στο «Σισμανόγλειο» ο κος Πατλάκας σημείωσε πως πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και άλλου είδους νοσήματα να τους ταλαιπωρούν.
Αναφερόμενος στην ενίσχυση με επιπλέον δυναμικό σημείωσε ότι «ανακουφιστική» θα είναι η πρόσληψη των εννέα συναδέλφων του (ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων) που έχει ήδη προκηρυχθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος