Ροδόπη – Γ. Δεμερίδης: Αναγκαία η προστασία του δάσους της Μαύρης Πεύκης

Την ανάγκη ανακήρυξης του δάσους της Μαύρης Πεύκης σε μνημείο της Φύσης τόνισε για μια ακόμη φορά το ιδρυτικό μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά της Εξόρυξης Χρυσού Γιώργος Δεμερίδης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (26-5-2021). Εξήγησε, πως δεν θα διατηρηθεί έτσι μόνο η μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής, αλλά θα συμβάλει σημαντικά στην θωράκιση της περιοχής στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων.

Ροδόπη – Γ. Δεμερίδης: Αναγκαία η προστασία του δάσους της Μαύρης Πεύκης
Ο κος Γιώργος Δεμερίδης

Όπως τόνισε ο κος Δεμερίδης η απόφαση ανακήρυξης του εξαρτάται από τα αρμόδια Υπουργεία θυμίζοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών το έχει προτείνει με ομόφωνο ψήφισμά του. Παράλληλα, τόνισε ότι αποτελεί ένα σπάνιο τύπο δασών, που φιλοξενεί πολλά και σημαντικά είδη φυτών και ζώων.

«Το δάσος της Μαύρης Πεύκης βρίσκεται στο Πέραμα, ενώνει δύο ΠΕ, τον Έβρο και τη Ροδόπη, και είναι πλούτος υψηλής προστιθέμενης αξίας για την περιοχή» είπε ο κος Δεμερίδης σημειώνοντας, ότι επειδή δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία προστασίας του ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμη και για την ίδια την ύπαρξη του.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει, πως οι Οικολογικές Ομάδες της περιοχής θα ξεκινήσουν εκ νέου μια ακόμη προσπάθεια προστασίας, ανάδειξης και συμβολής στην αξιοποιήσή του ζητώντας από την Πολιτεία, να πράξει το αυτονόητο και να το αναγνωρίσει ως Μνημείο της Φύσης.

Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος