Ροδόπη: Φοιτητές που παραμένουν στην Κομοτηνή κι εργάζονται με το βλέμμα στο χειμώνα (video)

Σπουδές τέλος, εργασία και καλοκαίρι στην Κομοτηνή. Εργαζόμενες φοιτήτριες και φοιτητές, σπουδαστές σε σχολές Κατάρτισης ή ακόμη και μαθητές που προσπαθούν να βγάλουν το χαρτζιλίκι τους. Νέοι και νέες με ένα δίσκο στο χέρι έτοιμοι για τις παραγγελίες των πελατών.

«Σημαντικός λόγος τα χρήματα στην απόφασή μου να εργαστώ»
«Το οικονομικό είναι σημαντικός λόγος, ο μεγαλύτερος για να εργαστώ» είναι η απάντηση που έδωσαν και στάθηκαν να μιλήσουν στην κάμερα του ertnews.gr «Δεν τον ζήτησαν οι γονείς μου, αλλά καταλαβαίνουμε πια πόσο δυσκολεύονται» είπε νεαρή φοιτήτρια από την Καβάλα και πρόσθεσε «Δίνει ώθηση για κάτι καλύτερο η δουλειά: εμπειρία, γνώσεις, ηρεμία, χρήματα, ανεξαρτησία και διακοπές, ίσως, από το χειμώνα, αλλά τώρα το καλοκαίρι όχι». Παρατηρώντας και η ίδια συνομηλίκους της να εργάζονται στην εστίαση, «συνήθως σε μεζεδοπωλεία, ταβέρνες κ.ο.κ.».

«Μόνο δουλειά γιατί πάντα προκύπτουν ανάγκες»
Από την Κομοτηνή η Αναστασία, τα έξοδα του διπλώματος οδήγησης που επιθυμεί να βγάλει πολλά και η ίδια δεν θέλει να επιβαρύνει με αυτά τους γονείς της «θα μείνω να εργαστώ και προς το τέλος του καλοκαιριού, θα πάω διακοπές» σημείωσε.
Παράλληλα, κατέθεσε την αγωνία της για την αντιμετώπιση του απρόβλεπτου: «Έχω κάποια χρήματα στην άκρη, αλλά πάντα χρειάζονται σε μια έκτακτη ανάγκη, οπότε μόνο δουλειά». Παρατήρησε και η ίδια πολλού νέους φίλους να εργάζονται. «Καλά που υπάρχουν οι νέοι, έχουν περισσότερο όρεξη για δουλειά. Είναι πιο ευχάριστο να συνεργάζεσαι με νέους ανθρώπους θα σου μιλήσουν έξω καρδιά» σημείωσε.

«Πάντα υπάρχει χρόνος για δουλειά»
Από την Κρήτη και τα Χανιά η τρίτη εργαζόμενη που συναντήσαμε, πρωτοετής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. «Δούλευα την άνοιξη, δεν σταμάτησα στην εξεταστική, τα έξοδα τα καλύπτουν οι γονείς μου. Οι παρακολουθήσεις των μαθημάτων δεν ήταν κάθε μέρα, οπότε πάντα υπάρχει χρόνος για δουλειά. Άλλωστε μ’ αρέσει η δουλειά και ο χώρος της εστίασης» μας είπε. Όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον; «Διαφέρει από εργοδότη σε εργοδότη, από μαγαζί σε μαγαζί. Πολύ πιο εύκολα βρίσκει κανείς δουλειά σε τουριστικά μέρη και έχει καλύτερες αποδοχές» απάντησε.

Επίσης, έσπευσε να προσθέσει πως: “Είναι καλό να πιάσει μια δουλειά ένας νέος από τα 18 του, καθώς δίνει πολλά, εμπειρίες , γνώσεις”. Σημειώνοντας: «Μακάρι ένα κατάστημα να πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους είναι διαφορετικό το κλίμα, πιο ευχάριστο, δεν επικρατούν τόσες γκρίνιες. Είναι όλα πολύ καλύτερα». Νέοι και νέες που πιάνουν το δίσκο στο χέρι, φορούν χαμηλά παπούτσια και είναι έτοιμοι κι έτοιμες να σταθούν όρθιοι για πολλές ώρες κάνοντας απλά τη δουλειά τους, ενισχύοντας το εισόδημα κι απομακρύνοντας, αν χρειαστεί, το θερινό όνειρο των διακοπών…  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος